Het kopen van een overhemd is eigenlijk heel vanzelfsprekend – denk je. Behalve dat je voor een degelijk exemplaar iets meer moet opmeten dan een polo of T-shirt is het een vrij simpele handeling. Maar als langere man zit je vaak met een probleem: te korte mouwen of een onderkant die te hoog eindigt is uiteindelijk niet bepaald charmant. Daarom zijn er gelukkig tegenwoordig genoeg merken op de markt die extra lengte bieden – beter bekend als ‘mouwlengte 7’.

De grootste nadelen van overhemden shoppen voor mannen die langer dan gemiddeld zijn?

  • Het is vaak lastig om de juiste kleding te vinden.
  • Als je overhemd niet de juiste pasvorm heeft, dan staat het al snel slordig of onverzorgd. Zeker wanneer het hemd te krap zit.
  • Te korte mouwen zien er vreemd uit.
  • Als je mouwen wel langer zijn, dan is de pasvorm dat bij sommige merken niet waardoor het alsnog niet lekker zit
  • Wanneer je kiest voor een grotere maat heb je weer het probleem dat je in je overhemd lijkt te verdrinken en dat is ook geen gezicht.

Sleeve7

Het merk Sleeve7 bracht daarom een collectie overhemden op de markt die gericht zijn op de langere man. Behalve langere mouwen kregen de hemden ook een langere rug, meer knoopjes en een pasvorm voor mannen langer dan 1.80. Op kwaliteit wordt zeker niet ingeleverd: ze zijn gemaakt van geselecteerde materialen die het draagcomfort verhogen. Met mouwen langer dan 70 centimeter zitten ze vele malen beter dan ‘normale’ overhemden. Ook op de prijs hoef je trouwens niet in te leveren: € 79,00 betaal je ook voor een regulier hemd van vergelijkbare kwaliteit.

De mening van manlief?

Hij draagt in zijn vrije tijd graag nette kleren en is daarom echt heel blij met zijn blauw-wit gestreepte overhemd van Sleeve7. Het zit hem als gegoten. De mouwen vallen precies goed en hij was zelf ook heel positief over de langere rug, wat het draagcomfort echt verbetert. De streepjes zijn bovendien geschikt voor alle gelegenheden: van netjes tot casual. En dat past weer perfect bij hem.

Wil je ook graag een overhemd kopen voor je (langere) man?

Specialist Overhemden.com verkoopt het merk Sleeve7 en speelt daarmee in op de groeiende vraag. Uiteindelijk wonen in Nederland de langste mannen ter wereld en is hier de behoefte aan langere hemden groter. Ze hebben een ruim aanbod waardoor je altijd wel iets vindt dat bij je man past.