Zo, dat is een tijdje geleden. Je zou denken dat ik gestopt ben met het bakken, maar dat is niet zo hoor! En ook dat ik door alle coronamaatregelen meer tijd zou moeten hebben voor het bakken, maar op ook dat is niet zo… De dagen vliegen toch voorbij op de een of andere manier. Vandaag heb ik een heel lekker recept voor jullie voor een makkelijke chocoladecake (zie ook chocolade lavacakejes). Een aantal maanden geleden heb ik deze voorbij zien komen bij Masterchef Australië. Het is een Zweedse chocoladecake, kladdkaka heet het. Klinkt wat mij betreft niet echt heel aanlokkelijk, maar het smaakt echt heerlijk! En dus ook nog makkelijk te maken 😊

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren

De eerste handelingen om de Kladdkaka te maken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en laat dit iets afkoelen. Mix de eieren in een keukenmachine en voeg de suiker en vanillesuiker hier aan toe. Laat het ongeveer 5 minuten mixen zodat er een mooi, luchtig mengsel ontstaat. 

Zeef de bloem en de cacaopoeder en voeg het toe aan het eimengsel. Spatel het er rustig doorheen. 

En spatel dan als laatste ook de boter door het mengsel heen.

Kladdkaka Zweedse Chocolade Cake

Vet een springvorm van ongeveer 18 tot 20 cm in. Giet het mengsel in de springvorm en zet het ongeveer 15 tot 18 minuten in de oven. De taart is dan als het goed is aan de binnenkant nog een beetje vloeibaar. Je kan de Kladdkaka versieren met wat poedersuiker of vloeibare chocola. Geniet ervan!

Lees ook: zo maak je Pasteis de Nata

Kladdkaka Zweedse Chocolade Cake
Kladdkaka Zweedse Chocolade Cake