billendoekjes van Naïf

billendoekjes van Naïf: puur en natuurlijk

Vanaf het moment dat de baby zes maanden was, was ik mijzelf al geestelijk aan het voorbereiden op die afgrijselijke mijlpaal waar ze doorheen zou gaan: tandjes krijgen! Ervaring leerde dat deze fase gepaard gaat met jammerende kinderen, rode wangen, verhoging, maar vooral kapotte billen! Het is zo sneu, dat de ontlasting dusdanig zurig wordt dat de billetjes er gewoon kapot van kunnen gaan. Dat geeft mij maar weer aan wat een teer huidje een baby’tje heeft. Dan wil je daar toch alleen maar producten op smeren / voor gebruiken die gericht zijn op een gevoelige huid? Zeker ten tijde van het tandjes krijgen en luieruitslag. Daarom wilde ik de nieuwe billendoekjes van Naïf zeker wel proberen!

De producten van Naïf

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten.

Dus werd Naïf geboren: een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby’s en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder.

Mijn oudste is in hetzelfde jaar geboren als de kinderen van de mannen achter Naïf. Met hun producten ben ik daarom eigenlijk pas voor het eerst bekend geworden na de geboorte van mijn tweede dochter. Ik heb altijd wel enkele ervan in mijn huis staan. Zeker voor pasgeboren kindjes is het fijn om Naïf te gebruiken, omdat je zeker weet dat je geen onnodige ingrediënten op het huidje van je pasgeborene aan het smeren bent. Puur natuur dus. Voor onze jongste gebruiken wij het dan ook nog steeds!

Lees ook: de gezichtsverzorging van Naïf voor volwassenen

billendoekjes van Naïf

Nu ook billendoekjes van Naïf

Zoals gezegd, de billenhuid van de kleine kinderen zijn heel gevoelig en al helemaal als er tandjes doorkomen. Het lijkt ook alsof je dan nog meer aan het afvegen bent dan normaal. Dan wil je toch helemaal een natuurlijk product gebruiken? Ik dacht altijd dat alle billendoekjes hetzelfde waren. Maar dat de meeste plastic bevatten, daar was ik oprecht verbaasd over. Wist je dat at een standaard pak billendoekjes ongeveer twee plastic flessen er in heeft? En dat smeer je dan op de huid van je kindje! Bizar toch? Reden genoeg voor mij om de billendoekjes van Naïf eens te proberen. De lotion van deze bestaat namelijk voor 99% uit water en is verder alcoholvrij en parfumvrij. Je kan het dus ook zonder problemen gebruiken op het gezichtje.

Onze ervaring

Inmiddels hebben we flink er op los geveegd met de billendoekjes van Naïf. Zowel op de billen als op het gezicht. Mijn oudste twee zijn er vooral enthousiast over dat ze nu niet naar billendoekjes ruiken als ik de pindakaas van ze af veeg. Ik wist ook niet dat ze dat eerder vervelend vonden om eerlijk te zijn. Ik zelf vind het wel fijn dat mijn handen niet reageren als ik een hele dag luiers verschonen en toeten aan het vegen ben. Ze voelen niet uitgedroogd aan wat ik soms wel heb bij andere doekjes. Misschien omdat ze ook gewoon minder vochtig zijn? Het schoonmaken met de billendoekjes van Naïf gaat net zo goed als met andere merken. Ook wel zo belangrijk! Kortom, als het geslaagd om eerlijke producten die natuurlijk zijn en geen onzin ingrediënten bevatten, dan ben je bij Naïf aan het goede adres en zijn de billendoekjes echt de moeite waard om te proberen! En ze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar. Redenen genoeg om dus een pakje in huis te halen.

billendoekjes van Naïf

48 thoughts on “billendoekjes van Naïf: puur en natuurlijk

 • Dit merk is zo fijn! Wij doen graag mee, de huid van ons dochtertje Lieke is kwetsbaar en de 1ste tandjes zijn in aantocht! Op deze artikelen reageert haar huid goed en rustig.

 • Heel fijn dat er zo min mogelijk irriterende stofjes inzitten, want die tere billetjes zitten toch al de hele tijd opgesloten in een luier, dus Naïf voor het betere pure poetswerk lijkt me echt het proberen waard! En ook nog eens veel beter voor het milieu, en dat is natuurlijk óók heel fijn voor de toekomst van ons kleintje! Met schone gave billetjes een schone gave toekomst tegemoet!

 • Loes van Bommel says:

  Hihi omdat wij leven op billendoekjes hier in huis! Met drie kinderen in de luiers vliegen de doekjes er doorheen en liggen ze ook overal; op iedere kinderkamer, in de woonkamer, in de luiertas, in de auto, in de bakfiets, in mijn handtas, in de kinderwagen. Want hé, better safe than sorry haha! 😉

  • Patricia Lubbertje says:

   Ik ben vooral enthousiast over het feit dat er geen plastic in zit. Nooit geweten dat dat in billendoekjes zit! Hoe verzinnen ze het, plastic in een product voor babies. Dat ze biologisch afbreekbaar zijn vind ik ook een erg groot pluspunt. Dat voelt toch beter dan die doekjes met al dat plastic.

 • Wat me erg aanspreekt is dat het parfum en alcohol vrij is! Mijn dochtertje van 10 maanden heeft veel last van eczeem en dit zou heel goed werken voor haar. ❤️

 • Tamara Jongkees says:

  Die zou ik graag uit willen proberen! Het duurzame aspect spreekt mij aan. Wij gebruiken naast wasbare billendoekjes de doekjes van pampers pure. Deze blijven tot het laatste doekje vochtig in se verpakking. Bij veel duurzamere merken had ik daar problemen mee. Ik ben benieuwd of dat bij naif wel goed zit.

 • Lonneke van der vleut says:

  Wauw! Dat klinkt veelbelovend zeg.. wij zouden graag mee testen met naif! Onze Gaby krijgt inmiddels kiesjes door en de luiers (en billendoekjes) zijn niet aan te slepen! Die arme billen.. erg benieuwd of deze billendoekjes verzachting brengen! En biologisch afbreekbaar, beter kan niet!!

 • Floor Verseveldt says:

  Wij zijn groot fan van de spullen van Naif. Zeker het badschuim en de bodylotion worden hier vaak gebruikt. Ik ben daarom ook erg nieuwsgierig geworden naar de billendoekjes en met een baby en peuter in huis die nog niet zinnelijk zijn komt het erg goed van pas.

 • Natasja keuter says:

  Dat er zoveel plastic in billendoekjes zat, wist ik niet. Ik let wel veel op parfum etc.. dan drogen de billetjes uit en ook vind ik t erg als kleine Louise juist uitslag krijgt vd lotion op de doekjes.. deze doekjes spreken me vooral aan omdat t bestaat uit natuurlijke producten en geen rotzooi. Wat ik bij jouw ervaring niet lees en ik wel belangrijk vind, droogden de billetjes niet uit of kwam er geen uitslag/roodheid? Ben nog steeds op zoek naar billendoekjes waar louise geen last van krijgt .. zonder parfum en troep.. en zoals je zegt: makkelijk ontlasting weg kunnen vegen is heel belangrijk (maar dat is volgens jou niet anders als bij andere merken)..
  Ga hard duimen, want zou dolgraag deze billendoekjes willen uitproberen ..

 • Meerdere dingen spreken mij aan. Namelijk dat de lotion van deze billendoekjes voor 99% uit water bestaat en verder alcohol- en parfumvrij is.
  Maar ook dat ze biologisch afbreekbaar zijn!
  Ik ben zeer benieuwd naar deze billendoekjes waarmee je ook probleemloos toeten kan poetsen =D!

 • Wij gebruiken nu wasbare luiers vanwege een mindere last voor het milieu. Tot nu toe heb ik nog geen goede doekjes gevonden die een beetje bij ditzelfde idee aansluiten, dus ik zou het super vinden om deze doekjes te kunnen proberen! Heerlijk dat er steeds meer milieubewuste producten op de markt komen!

 • Erika van koert says:

  Klinkt goed ! Ik doe graag mee voor mijn zusje. De huid van haar zoontje reageert snel vervelend op veel producten. Dit lijkt mij een goed product voor hem

 • Petra Hundepool says:

  Die wil ik wel proberen! Ik ben me nooit bewust geweest dat er plastic in billendoekjes zou kunnen zitten. Daarnaast spreekt het me wel aan dat ze afbreekbaar zijn. Ik ben dol op de andere verzorgingsproducten van naif, dus ben heel benieuwd naar de billendoekjes.

 • Leuk!! Ze vliegen er door heen die billendoekjes 😉 Deze zijn heel fijn omdat ze je de billetjes er echt goed mee schoon kunt vegen! Ze zijn lekker vochtig. Zo fijn ook dat er geen plastic enz. in zit! Ik gebruik sowieso veel neutrale spullen. Mijn dochtertje heeft een heel mooi gaaf huidje volgens het consultatiebureau, misschien komt het wel daardoor! Dus ik zou heel blij worden van een doos vol billendoekjes!

 • NAIF! veel goeie verhalen over gehoord.
  En billendoekjes zal ik straks veel nodig hebben.
  Verwacht onze kleine begin november. Alvast wat billendoekjes inslaan kan dan geen kwaad 🙂
  duimen maar.

 • Onze dochter is vorige week voor het eerst mama geworden. Ze was altijd al wel redelijk verantwoord bezig, helemaal sinds ze bij Ekoplaza kwam werken……
  Uiteraard wil ze het aller allerbeste voor hun ukkie. Ze dacht dat ze met de Pure serie van een bekend luiermerk de veiligste keuze had aangeschaft……totdat ze de radiocommercial hoorde van de NAIF doekjes.
  Ik als trotse oma(en mama natuurlijk) ga heel hard duimen

 • Ons nichtje is vorige week geboren. Mijn broer en schoonzusje kunnen dus wel een voorraadje gebruiken! Fijn dat dit natuurlijk is en parfumvrij zodat een gevoelig huidje deze doekjes goed kan verdragen.

 • Ik zou dit product graag een keer willen proberen bij mijn zoontje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een natuurlijk product heb geprobeerd bij billendoekjes.

 • Ik heb al wat producten van Naïf voor mijn zoon omdat hij een heel gevoelige huid heeft.
  Wat me aanspreekt in deze billendoekjes is het feit dat er geen plastic in zit en ik daarmee dus niet bijdraag aan de plastic soep

 • Ik vind het heel goed dat de verpakking en de doekjes van natuurlijke afbreekbare materialen zijn. Zo help je het milieu een handje en het is ook nog eens goed voor de billetjes van mijn 3 weken oude kleine man. Ik doe heel graag mee!

 • Wat mij het meest aanspreekt is dat er geen extra onnodige ingrediënten inzitten en dat je zowel voor de billetjes als gezicht in gebruiken zonder dat mijn zoontje zo erg ruikt naar doekjes! Helemaal geen fijne geur. Erg handig dus deze!

 • Ik probeer zoveel mogelijke duurzame keuzes te maken en nu ik elk moment kan bevallen ontdek ik deze doekjes! Ik ben fan van Naif (heerlijke geuren!) dus dat ze plasticvrije wipes maken vind ik helemaal super!

 • Oh geweldig, de andere producten van naif zijn echt fijn. Vooral met een eczeem gevoelig gezin! En een new born baby gebruikt wat doekjes, maar haar 6 jarige broer is soms ook wel een enorme smeerkees! Duimen maar dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.