Vanaf het moment dat de baby zes maanden was, was ik mijzelf al geestelijk aan het voorbereiden op die afgrijselijke mijlpaal waar ze doorheen zou gaan: tandjes krijgen! Ervaring leerde dat deze fase gepaard gaat met jammerende kinderen, rode wangen, verhoging, maar vooral kapotte billen! Het is zo sneu, dat de ontlasting dusdanig zurig wordt dat de billetjes er gewoon kapot van kunnen gaan. Dat geeft mij maar weer aan wat een teer huidje een baby’tje heeft. Dan wil je daar toch alleen maar producten op smeren / voor gebruiken die gericht zijn op een gevoelige huid? Zeker ten tijde van het tandjes krijgen en luieruitslag. Daarom wilde ik de nieuwe billendoekjes van Naïf zeker wel proberen!

De producten van Naïf

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst allebei vader werden, kwamen zij erachter dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten.

Dus werd Naïf geboren: een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby’s en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder.

Mijn oudste is in hetzelfde jaar geboren als de kinderen van de mannen achter Naïf. Met hun producten ben ik daarom eigenlijk pas voor het eerst bekend geworden na de geboorte van mijn tweede dochter. Ik heb altijd wel enkele ervan in mijn huis staan. Zeker voor pasgeboren kindjes is het fijn om Naïf te gebruiken, omdat je zeker weet dat je geen onnodige ingrediënten op het huidje van je pasgeborene aan het smeren bent. Puur natuur dus. Voor onze jongste gebruiken wij het dan ook nog steeds!

Lees ook: de gezichtsverzorging van Naïf voor volwassenen

billendoekjes van Naïf

Nu ook billendoekjes van Naïf

Zoals gezegd, de billenhuid van de kleine kinderen zijn heel gevoelig en al helemaal als er tandjes doorkomen. Het lijkt ook alsof je dan nog meer aan het afvegen bent dan normaal. Dan wil je toch helemaal een natuurlijk product gebruiken? Ik dacht altijd dat alle billendoekjes hetzelfde waren. Maar dat de meeste plastic bevatten, daar was ik oprecht verbaasd over. Wist je dat at een standaard pak billendoekjes ongeveer twee plastic flessen er in heeft? En dat smeer je dan op de huid van je kindje! Bizar toch? Reden genoeg voor mij om de billendoekjes van Naïf eens te proberen. De lotion van deze bestaat namelijk voor 99% uit water en is verder alcoholvrij en parfumvrij. Je kan het dus ook zonder problemen gebruiken op het gezichtje.

Onze ervaring

Inmiddels hebben we flink er op los geveegd met de billendoekjes van Naïf. Zowel op de billen als op het gezicht. Mijn oudste twee zijn er vooral enthousiast over dat ze nu niet naar billendoekjes ruiken als ik de pindakaas van ze af veeg. Ik wist ook niet dat ze dat eerder vervelend vonden om eerlijk te zijn. Ik zelf vind het wel fijn dat mijn handen niet reageren als ik een hele dag luiers verschonen en toeten aan het vegen ben. Ze voelen niet uitgedroogd aan wat ik soms wel heb bij andere doekjes. Misschien omdat ze ook gewoon minder vochtig zijn? Het schoonmaken met de billendoekjes van Naïf gaat net zo goed als met andere merken. Ook wel zo belangrijk! Kortom, als het geslaagd om eerlijke producten die natuurlijk zijn en geen onzin ingrediënten bevatten, dan ben je bij Naïf aan het goede adres en zijn de billendoekjes echt de moeite waard om te proberen! En ze zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar. Redenen genoeg om dus een pakje in huis te halen.

billendoekjes van Naïf