Als je mij al even volgt, weet je dat qua grove motorische ontwikkelingen mijn kinderen niet tot de snelste behoren. Mijn oudste dochter liep pas voor het eerst een beetje los twee weken voor haar tweede verjaardag. Mijn tweede meisje was twintig maanden en haar zusje van drie verzet nog geen stap (ander verhaal natuurlijk). Op de eerste verjaardagen van de dames was er bij geen van hen al iets van beweging te speuren. Zitten konden ze als de beste, maar kruipen kwam echt pas later. Nu is er de vierde telg in huis en hadden we eigenlijk wel een beetje hetzelfde verwacht. Niet dus! Dit kind kan gewoon niet rustig stil blijven zitten. Op haar manier beweegt ze zich voortdurend voort in de woonkamer. Echt even wennen dus.

Haar manier van kruipen

De eerste vorm van voortbewegen van de jongste kwam wel overeen qua techniek met die van haar zussen. Een kwestie van van zit op de buik gaan liggen en dan de benen naar achteren gooien. Heel charmant. Als je hypermobiel bent is dat een eitje, maar of het echt goed is voor je heupjes betwijfel ik. De fysiotherapeut van onze derde werd er in ieder geval nooit zo enthousiast van (en dat is dan zacht uitgedrukt). Inmiddels kruipt de kleinste hier op eenzelfde manier hier door de kamer. Het lijkt op een vorm van vooruit schuiven waarbij ze haar benen om de beurt naar achteren verplaatst. Het is een soort combinatie van kruipen en billenschuiven tegelijk. Echt heel grappig om te zien. Toch is het misschien wel handiger voor haar als ze wat meer op haar knietjes zich gaat voortbewegen. Omdat we een gladde vloer hebben, heb ik daar wat hulp voor ingeschakeld van Zoocchini middels een kruipbroekje.

Lees ook: het eerste zwemsetje van de baby

Het kruipbroekje van Zoocchini

Er zijn tal van kruipbroekjes (crawlers) online te vinden, maar geen is zo schattig als het kruipbroekje van Zoocchini. Zodra ik haar haar maillotje aan doe en die billetjes omhoog zie gaan, smelt ik gewoon! Het is zo’n aandoenlijk gezicht. Maar natuurlijk heeft het ook gewoon een functie. Op de knietjes zitten namelijk anti-slipnopjes waardoor er meer grip op de vloer is. Deze nopjes zitten ook op de bijpassende sokjes. Hartstikke handig om af te kunnen zetten op de vloer of om grip te houden bij de eerste sta pogingen. En wat ook zo fijn is? Ze gaan wel even mee, want de maten zijn voor 6-12 en 12-18 maanden. De komende tijd kan onze kleine energieke dame dus nog wel even lol van het kruipbroekje hebben. Hopelijk zal ze dan ook snel tot het echte kruipen overgaan (zodat ik niet voortdurend de afkeurende stem van de fysiotherapeut in mijn hoofd hoor). Maar wat is het sowieso gewoon heerlijk om haar zo bezig te zien in haar kikkerkontje kruipbroekje. Helemaal verliefd!