Toen ik de eerste keer als mamablogger over de negenmaandenbeurs liep, ontmoette ik Daniël. De naam zegt je waarschijnlijk helemaal niets, maar wat als ik je nou vertelde dat hij één van de papa’s is achter het product Hangloose? Misschien dat er dan wel al een belletje gaat rinkelen. Zo niet, dan vertel ik je dolgraag wat meer over dit geweldige product. Ik kende de Hangloose Baby eigenlijk alleen als hangmat, maar het is ook een boxkleed en speelkleed. Het eerste half jaar gebruik je het wel voornamelijk als hangmat. Met de geboorte van Noor ontvingen wij er eentje om te testen. Nu, ruim vier maanden later, heb ik wel een goed idee kunnen vormen over de Hangloose Baby.

De Hangloose Baby

De hangmat bestaat uit twee lagen. De bovenste laag, waar de baby op ligt, is gemaakt van natuurlijk katoen met een zachte luchtige vulling. Deze laag is ook flexibel en om te vouwen naar de voorkeur van het kind. De onderste laag zit aan de bovenste vast en is het deel waardoor je het kleed tot hangmat kan ombouwen. Aan elk hoekje zit namelijk een gespje en band waarmee de Hangloose aan de box kan vastmaken. (Tip: wees niet eigenwijs, maar lees gewoon de simpele gebruiksaanwijzing. Anders ben je net als ik onnodig veel tijd kwijt aan iets wat vrij gemakkelijk had kunnen gaan.) Door met de lengte van de banden te spelen kan je de hangmat schuiner instellen waardoor het kindje met het hoofdje wat hoger komt te liggen. De Hangloose Baby hangmat kan tot ongeveer vier maanden gebruikt worden. In ieder geval totdat de baby zich zelf kan omdraaien of oprichten. Dan wordt geadviseerd het louter als box- of speelkleed te gebruiken.

Lees ook: je trap veiliger maken voor je kind

De bevindingen

Vier maanden lang hebben we dagelijks gebruik gemaakt van de Hangloose Baby. Ik merkte dat onze kleine meid er echt relaxed van werd. De eerste weken van haar leventje heeft ze namelijk erg last gehad van reflux verschijnselen. Dit ging gepaard met veel spugen en overstrekken. De hangmat leek daar wel tegen te helpen. Het hield natuurlijk niet alles tegen, maar de spugerij was beduidend minder als ze aan het Hangloosen was.  Dat ze er ook prima kon dutten heeft ze wel bewezen door in diepe slaap te zijn terwijl er letterlijk ruim vijftien volwassen en twintig kinderen in minder dan een meter afstand van haar aan het kletsen en spelen waren. Het moge dus duidelijk zijn, dat de Hangloose wat ons betreft een succes was! Het is ook niet voor niets dat het in 2016 de Baby innovation award gewonnen heeft op de Negenmaandenbeurs!