Onlangs had ik weer het genoegen een nieuw product te mogen proberen van Dooky. Eentje waarover ik eerlijk lichtelijk sceptisch was in het begin. Gelukkig heb ik ook dit keer weer het “aha” momentje ondervonden. Ik houd ervan als een product mij kan verrassen en zeker als het een voordeel biedt. Zo dus ook met de Dooky Traveller – Opvouwbare Reiswieg. Ik hoor je al denken, wat daar nou zo bijzonder aan is. Ik had precies hetzelfde idee in eerste instantie, ondanks het super enthousiaste verhaal van Dooky zelf. Maar door het gebruik zelf, snapte ik helemaal waarom de Traveller eigenlijk gewoon heel fijn is.

De pluspunten van de Dooky Traveller – Opvouwbare Reiswieg

Als speelplek

Ik ben groot fan van mijn speelkleedje waar ik de kleine altijd op leg als ik ergens ben. Zou de Dooky Traveller dan nog een meerwaarde kunnen bieden? Het antwoord is JA! Het grootste voordeel zit in de opstaande randen. Een kleedje heeft deze niet. Het geeft niet alleen een gevoel van geborgenheid voor de kleine, het betekent ook dat ze niet er af kunnen rollen. Dat is voor de mama ook wel een fijn idee. Zeker als de kleine al wat beweeglijker begint te worden. Hetzelfde geldt voor de speeltjes van de baby. Zo hoef je niet eindeloos daarnaar te zoeken.

Dooky Traveller Opvouwbare Reiswieg

Als slaapplek

Door de opstaande randen is de Dooky Traveller – Opvouwbare Reiswieg tevens een prima plek voor de baby om een dutje te doen. Wederom weer door het gevoel van geborgenheid, maar ook door de mogelijkheid tegen de randen aan te liggen. Het matrasje er in is zacht genoeg om even je oogjes op te sluiten. De matrasdikte is één cm en gemaakt van een comfortabel foam. Het is verder zeer makkelijk schoon te maken met een simpel vochtig doekje. Uitgeklapt is de Dooky Traveller 75 centimeter lang, dus als je kleine in foetushouding slaapt, kan het nog lang mee.

Duidelijk voor andere kinderen

Het grootste voordeel ontdekte ik afgelopen week. De Dooky Traveller Opvouwbare Reiswieg is namelijk ook een soort van bescherming van de kleine. Ik was een paar dagen geleden met de meiden in het krijspaleis. Normaal gesproken neem ik dan een kleedje mee waar de baby op kan liggen. Dit keer had ik uiteraard de Traveller meegenomen. De kleine dame vermaakte zich prima in haar plekje. En waar normaal gesproken er non-stop kinderen over de randen van je kleedje heen rennen, werd er nu met een boog omheen gelopen. Het was voor alle kinderen duidelijk, dat er een baby lag te spelen. Stuk voor stuk keken ze ook even in de Traveller om naar het blije meisje te kijken. Ik hoorde ook andere moeders tegen elkaar zeggen, dat het zo handig er uit zag. Er werd zelfs gevraagd waar je het kan kopen. Bij Bol uiteraard!

Leuk om te hebben

Drie mooie redenen dus waarom de Dooky Traveller – Opvouwbare Reiswieg een fijn product is en waarom je deze stiekem toch wil hebben. Het is bovendien echt een super licht gewicht ding en in elkaar gevouwen neem je het zo mee. Het past tevens met gemak in de luiertas. Voorlopig neem ik de mijne nog wel mee, want ik vermoed dat er in zitten ook leuk gaat zijn voor de baby. Heeft ze gelijk een beetje steun aan de opstaande randen. Wat mij betreft dus een geslaagd product.

Dooky Traveller - Opvouwbare Reiswieg