Vandaag is het dan echt zes jaar geleden dat ik voor het eerst mama werd. Mijn lieve meisje is gewoon een jaar ouder! En wat ben ik trots om haar moeder te mogen zijn. Natuurlijk is het niet rozengeur en maneschijn in ons leven samen en kan ik haar zo nu en dan wel achter het behang plakken. Dit hoort nou eenmaal bij het opgroeien en opvoeden van een kind. Maar alle cliché’s zijn waarheid: je krijgt er zoveel voor terug.

Ik houd ontzettend veel van dit prachtige meisje en ben ook zo trots op haar. Op de individu die ze geworden is. Op de hoeveelheid liefde die zij geeft aan anderen. Op de enorme gulheid die zij in haar karakter heeft. En hoe ze mij daarin elke keer weer weet te verrassen. Van de week bijvoorbeeld, bij de fysiotherapeut, was ze weer bijzonder genereus voor een zesjarige.

Bij de fysio krijgt ze na haar training een lolly. Ze mag er ook altijd eentje meenemen voor haar zusje. Afgelopen week gingen we alleen na de training niet naar huis, maar naar haar vriendinnetje. Zo vroeg aan mij of ze daar ook een lolly voor mocht vragen. Ik zei dat ze het altijd kon proberen (haar fysio kennende zou dat niet erg zijn). Maar helaas, waren er nog maar twee stuks over. Mijn moppie dacht er heel even over na en zei toen dat haar zusje en haar vriendinnetje die dan wel mochten hebben. “Dat vind ik niet erg, mama. Ik krijg een andere keer wel weer.”

Op dat soort momenten weet je dat je het als ouder goed aan het doen bent. Ik heb een meisje op de wereld gezet met een lief zachtaardig karakter, met een grote dosis humor en een enorm hart. Als ik haar zie lachen, word ik ook blij. En als ze mij de oren van het hoofd kletst kan ik niets anders dan genieten. Vooral als ze zelf doorheeft dat ze aan het ratelen is. “Ik klets maar door hè, mama.” Ja, en dat mag van mij.

Heerlijk meisje van me, vandaag ben je gewoon zes jaar geworden. Ik ben zo ontzettend trots op jou en ik kijk uit naar de vele jaren waarin ik je ontwikkeling nog ga meemaken. Ga vooral zo door met groeien en je wordt een prachtige vrouw. Ik houd van je, moppie!