Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kleuter

“Voor mijn lieve jarige meisje”

Vandaag is het dan echt zes jaar geleden dat ik voor het eerst mama werd. Mijn lieve meisje is gewoon een jaar ouder! En wat ben ik trots om haar moeder te mogen zijn. Natuurlijk is het niet rozengeur en maneschijn in ons leven samen en kan ik haar zo nu en dan wel achter het behang plakken. Dit hoort nou eenmaal bij het opgroeien en opvoeden van een kind. Maar alle cliché’s zijn waarheid: je krijgt er zoveel voor terug.

Ik houd ontzettend veel van dit prachtige meisje en ben ook zo trots op haar. Op de individu die ze geworden is. Op de hoeveelheid liefde die zij geeft aan anderen. Op de enorme gulheid die zij in haar karakter heeft. En hoe ze mij daarin elke keer weer weet te verrassen. Van de week bijvoorbeeld, bij de fysiotherapeut, was ze weer bijzonder genereus voor een zesjarige.

Bij de fysio krijgt ze na haar training een lolly. Ze mag er ook altijd eentje meenemen voor haar zusje. Afgelopen week gingen we alleen na de training niet naar huis, maar naar haar vriendinnetje. Zo vroeg aan mij of ze daar ook een lolly voor mocht vragen. Ik zei dat ze het altijd kon proberen (haar fysio kennende zou dat niet erg zijn). Maar helaas, waren er nog maar twee stuks over. Mijn moppie dacht er heel even over na en zei toen dat haar zusje en haar vriendinnetje die dan wel mochten hebben. “Dat vind ik niet erg, mama. Ik krijg een andere keer wel weer.”

Op dat soort momenten weet je dat je het als ouder goed aan het doen bent. Ik heb een meisje op de wereld gezet met een lief zachtaardig karakter, met een grote dosis humor en een enorm hart. Als ik haar zie lachen, word ik ook blij. En als ze mij de oren van het hoofd kletst kan ik niets anders dan genieten. Vooral als ze zelf doorheeft dat ze aan het ratelen is. “Ik klets maar door hè, mama.” Ja, en dat mag van mij.

Heerlijk meisje van me, vandaag ben je gewoon zes jaar geworden. Ik ben zo ontzettend trots op jou en ik kijk uit naar de vele jaren waarin ik je ontwikkeling nog ga meemaken. Ga vooral zo door met groeien en je wordt een prachtige vrouw. Ik houd van je, moppie!

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Els Wanders

  4 maanden ago

  Gefeliciteerd met je meisje!

 • Oma Will

  4 maanden ago

  Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat de jarige veel plezier heeft gehad op haar verjaardag en leuke cadeaus heeft gekregen .

 • Diana

  4 maanden ago

  Gefeliciteerd

 • Marian B

  4 maanden ago

  Hoera! Van harte gefeliciteerd met je dochter!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een simpele en toch superleuke traktatie voor in de klas

Morgen is het zo ver. Dan wordt mijn eerste meisje ...

Sluiten