Soms wou ik zo graag, dat ik gewoon nog eens kind kon zijn. Het lijkt me bijvoorbeeld heerlijk om gewoon weer eens een hele dag ongegeneerd met de Barbies te spelen. Als ik dat nu zou doen, zou het een beetje raar overkomen op mijn omgeving denk ik. Dus wacht ik braaf tot mijn dochters oud genoeg zijn en mij vragen om met ze mee te doen. Als man ligt het toch wat minder gevoelig. Niemand kijkt raar op als een volwassen kerel LEGO +in elkaar aan het zetten is of hutten bouwt met zijn kinderen. Vooral als het om gadgets gaat, kunnen papa’s helemaal hun lol op. Hoe kan je anders uitleggen hoe een drone of iets dergelijks werkt? Ik dacht altijd dat mijn man anders was, maar ook hij heeft zich bevestigd in deze rol. Hij wilde namelijk heel graag een gadget, waarvan ik dacht dat het voor kinderen was, maar waar hij zelf zeer enthousiast over deed. Meneer wilde een hoverboard.

Op zoek naar een hoverboard

Ik was echt in de veronderstelling dat hoverboards niet voor grote mensen gemaakt werden, maar blijkbaar dus wel. Sterker nog, men schijnt er mee naar werk te rollen! Manlief had ditzelfde plan voor ogen, dus moesten we op zoek naar eentje die een grote vent moeten kunnen dragen en een aantal kilometers moet kunnen meegaan. Ik wist alleen niet dat er zoveel verschillende hoverboards te vinden waren! Door een vriendinnetje werd ik getipt over de website van Fietsen op fietsen. Daar zou ik een hoverboard voor volwassen tot 100 kgkunnen vinden. Ze had niet alleen gelijk, de boards waren nog eens sterk afgeprijsd ook! Een paar klikken later was een blauwe tweewieler onderweg naar ons huis. Spannend!!!

Voor het eerst er op staan

Gisteren was het moment dan eindelijk zo ver: manlief mocht zijn nieuwe hebbedingetje proberen. Hij dacht “dat doe ik wel even”, maar dat viel nog vies tegen. Hij stapte erop, wiebelde even flink en verloor zijn evenwicht. Blijkbaar is het een stuk lastiger dan het eruit ziet. Ik vroeg me voornamelijk af hoe dat ding eigenlijk werkte. Dat gaat dus zo: als je naar voren kantelt rijd je vooruit. Als je je linker voet naar voren kantelt, ga je naar rechts en met de rechter voet ga je naar links. Hoe meer je kantelt, des te sneller je gaat. Het is dus een kwestie van goed je balans vinden en het gevoel in je benen krijgen. Net zoals met skiën, zei manlief. Of hij er daadwerkelijk mee naar zijn werk gaat, betwijfel ik. Je mag namelijk met een hoverboard niet op een openbare weg of over de stoep gaan. Er blijft dan weinig weg over. Toch kan dat de pret niet drukken en heeft manlief er een nieuwe hobby (en gadget bij).