Als kind was ik een lastige eter. Althans, dat vonden mijn ouders. Ik was namelijk elke avond aan het treuzelen bij het avondeten. Achteraf denk ik dat ik niet zozeer lastig was, maar dat er een andere reden voor was. Ik hou namelijk absoluut niet van champignons. De smaak kan ik wel waarderen, maar de structuur en het gevoel in mijn mond vind ik verschrikkelijk. En geloof me, ik heb het vaak genoeg geprobeerd. Mijn moeder had de neiging overal champignons door heen te gooien. Geen wonder dat ik dan lastig doe over mijn eten. In mijn studententijd had ik dezelfde discussie met mijn huisgenoten. Ook zij vonden het ook nodig om overal die paddestoelen aan toe te voegen. Waarom???

Oké, ik ben zeker niet de makkelijkste eter, maar ik denk dat ik ook zo door de jaren heen gevormd ben. Het is daarom dat ik het des te meer belangrijk vind dat mijn kinderen wel van meet af aan goede eters zijn of worden. (Natuurlijk zijn ze niet altijd enthousiast over het avondeten) Ik denk dat je als ouder daar best een handje bij kan helpen. Zo hebben wij de regel dat van alle maaltijden die we voorschotelen ze altijd één hapje geprobeerd moeten hebben. Vaak genoeg vinden ze het nog gewoon lekker uit. En soms moet je gewoon creatief zijn en bijvoorbeeld bestaande gerechten ombuigen naar iets kindvriendelijks. Neem nou bijvoorbeeld het fusili met kip recept van Hellofresh. Als je nou een paar ingrediënten er aan toevoegt, kan je er een heel ander gerecht van maken waar de kinderen zeker van willen mee eten. Wij dachten aan wraps en wortels. De wraps omdat bijna ieder kind daar wel fan van is en de wortels vanwege de vrolijke kleur. Ik zal het recept, zoals wij het gemaakt hebben, met je delen:

Onze ingrediënten

 • Prei
 • Courgette
 • 300 g gekruid kipgehakt
 • 3 el Kookroom
 • Oregano
 • Tijm
 • Rozemarijn
 • 5 Wortelwraps
 • Wortels

Hoe je het maakt

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven)
 2. Snij de ui, de prei, wortel en de courgette in kleine stukjes
 3. Bak het kipgehakt en voeg na enkele minuten de ui toe. De courgette en prei mogen vlak daarna erbij net zoals de wortel.
 4. Na zo’n vijf minuten voeg je de kookroom toe aan het geheel. Doe er dan ook wat oregano bij voor de extra smaak.
 5. Vouw de wortelwraps open en verdeel de inhoud van de pan over de wraps. Vouw ze weer dicht en laat ze even na garen in de oven.
 6. Eenmaal uit de oven, besprenkel je de wraps met de tijm en een klein beetje room.
 7. Je kan voor de variatie ook wat geraspte kaas op de wraps doen voordat ze de oven in gaan.

Het was een succes!

De kinderen hebben gesmuld van onze verbouwing van het oude recept. Het was ook niet heel verrassend, gezien hun enthousiasme voor wraps. Maar ook de wortel in het gerecht werd erg gewaardeerd. Wat ook wel erg fijn was, is dat het zo simpel en snel klaar te maken is. In een huishouden van twee werkende mensen en drie kleine kinderen is dat zeker iets wat noodzakelijk is als het om het avond eten gaat.

Het was leuk om zo eens een bestaand recept om te bouwen naar een kindvriendelijk gerecht. We hebben de smaak hiervan wel te pakken (woordgrapje), dus wellicht dat er nog meer recepten volgen. Voor suggesties staan we uiteraard ook altijd open.

Lees ook over de Kippiepan