Het is een tijd geleden dat ik in het centrum van Amsterdam ben geweest om eerlijk te zijn (ruim voor de geboorte van mijn kinderen zelfs). Om op de vroege zaterdagochtend een kijkje te nemen in deze nieuwe winkel met de heren, wilde ik wel wat moeite voor doen. Deels van ons huishouden is een vroege vogel en het andere deel juist nachtuil (waaronder mij meegerekend). Kleine uitdaging dus. Gelukkig was het hele gezin nieuwsgierig genoeg om tijdig te vertrekken met de auto. Onderweg hebben we de zonsopgang mogen bewonderen. We hebben ergens in de buurt kunnen parkeren – enigszins in lichte paniek vanwege een wegafsluiting waardoor we de door ons gekozen parkeergarage niet kunnen bereiken. Bijkomend voordeel van het vroege tijdstip is dat het heerlijk rustig is op de wegen en in de winkelstraten. Er hing een heerlijke serene rust in de stad en we hadden er zin in.

LEGO flagship store Amsterdam

Daar waren we dan, op de Kalverstraat 57. De deur werd voor ons geopend om in een warme deken van vrolijk lego binnen te stappen. De heren keken gelijk hun ogen uit en liepen rond om de diverse lego bouwwerken te bewonderen. Het was een waar lego paradijsje met schilderijen, bouwwerken, figuren en optische illusies. Overal was wel iets prachtigs te zien!

Op de eerste verdieping is de mogelijkheid (naast de al samengestelde lego dozen van duplo, technic, disney, friends, star-wars en ga zo maar door) om je eigen lego onderdelen bij elkaar te zoeken en je eigen lego poppetjes samen te stellen. Je kan zelf een hoofd, lijfje, benen, haar/hoofdeksel en accessoires uit kiezen (dit is in Utrecht ook mogelijk trouwens).

Je eigen ontwerp, alleen in Amsterdam

Daarnaast (hier komt het..) kan je ook je eigen lijfje ontwerpen!! In de lego minifigure factory heb je de mogelijkheid om makkelijk een gepersonaliseerd lijfje te creëren. Hoe gaaf is dat?! Alleen in deze LEGO flagship store in Amsterdam! De heren hebben los van elkaar hun eigen ontwerp op het lijfje gemaakt. Toen was het wachten tot het apparaat hun eigen creatie had afgedrukt. Dan is het nog een kwestie van het poppetje uit de verschillende bakken compleet te maken. Heel leuk om te zien welke keuze je kind maakt in zowel eigen ontwerp als de rest van het lego figuurtje. Ik vond dat het een briljante manier om een beeld te krijgen van hun persoonlijkheden in een lego poppetje.

Daarnaast hebben we ook kennis gemaakt met Lotte, de lego mascotte, die in de LEGO flagship store woont. Op deze verdieping zijn ook bijzondere bouwwerken te bewonderen. Hier en daar was zelfs mogelijkheid om zelf ook wat te bouwen en te spelen. Je kijkt je ogen uit naar de verschillende pakketten die beschikbaar zijn. Iedereen wilde wel wat mee naar huis nemen. Keuze genoeg in deze winkel!

Eenmaal thuis ging het lego-plezier natuurlijk lekker verder en hebben we weer wat creaties en avonturen beleefd. De LEGO flagship store in Amsterdam was de wekker van 6u op een zaterdagochtend meer dan waard! Voor meer informatie klik je hier.

Geschreven door Petronella