Nog heel even en dan is het toch echt Vaderdag. Heb jij al wat er aan gedaan? Ik wilde met de meiden wat moois gaan klussen, maar ze lieten mij weten al genoeg op school te doen voor papa. Met andere woorden: geen zin in. Aangezien het ook best lastig is om voor manlief iets leuks te verzinnen, heb ik het maar zo gelaten. Maar volledig onopgemerkt wil ik het ook niet voorbij laten gaan. Eerder had ik al de fleecedeken met foto besteld, maar deze heb ik toch voor mijzelf gehouden. Dus besloot ik mijn oude voorgenomen project eindelijk eens te realiseren. De fotomuur! De eerste stap is gezet, want de hexagons met foto waren besteld en inmiddels al zelfs in huis.

Hexagons met foto

Ik hoor je al denken “waar heeft ze het over?”. Ja, dat had ik eerst ook. Bij een fotocollage denk je niet gelijk aan een hexagons met foto, maar eigenlijk is het juist heel praktisch. Je start er namelijk met een paar en je kan er gewoon steeds meer bijkopen. Zo kan je de fotomuur of collage steeds verder uitbreiden. Ik ben begonnen met negen stuks waarbij in ieder geval elk kind één eigen hexagon heeft met foto. Mijn idee is om het dan jaarlijks te herhalen zodat je het kind op de muur ziet groeien. De andere hexagons zijn met foto’s van met de vier kinderen alleen en met één van de ouders. Ook wel zo leuk als wij zelf ook op de muur getoond worden. 

https://meervanmir.eu/hexagons-met-foto-muur-collage-review/

Het bestellen van de hexagons

Eigenlijk was het bestelproces vrij simpel. Het meest lastige is nog de eerdere fase waarin je de leukste foto’s moet uitzoeken. Het zijn er zoveel! Dan is het een kwestie van uploaden. Ik heb overigens voor de afmetingen van  22×19 hexagon gekozen. Dit is een prima formaat voor aan de muur. Niet te groot en niet te klein. Omdat ze per stuk besteld kunnen worden, kan je ook gewoon eerst een paar proberen. De levering gaat vrij snel, dus je hoeft het niet een langdurig project te maken. Bij de hexagons worden ook gelijk plakstrips geleverd voor bevestiging aan je muur. Super handig! Al helemaal als je niet wil boren. Mocht je nog wat ruimte tussen de hexagons met foto laten, adviseer ik je wel iets van een meetlat erbij te gebruiken zodat overal dezelfde afstand gebruikt wordt. Hoe dan ook, mocht je net als ik een project fotomuur hebben, dan is dit zeker een aanrader!

https://meervanmir.eu/hexagons-met-foto-muur-collage-review/

Tip: mocht je nog op zoek zijn naar landkaarten voor op de muur (bijvoorbeeld een landkaart België), dan kan je ook terecht bij zusterbedrijf Wereldkaarten.nl.