Ken jij het Qibbel achterzitje al? Lees hier onze ervaring.

Waarom een ander merk kopen als je al heel tevreden bent met een merk, dat je al in je bezit hebt? Oftwel, never change the winning team? Zo dus ook met fietsstoeltjes wat ons betreft. Er zijn veel verschillende merken om uit te kiezen. Hoe en waarvoor moet je dan een keuze maken? Wij zijn ooit gegaan voor een achterstoeltje van Qibbel. Onze jongste zat toen nog voor in een andere variant. Inmiddels is hij ook te groot daarvoor en mochten we weer op zoek naar een geschikte achterzit. Nou ja, op zoek…

Keuze voor Qibbel achterzitje

Wij zijn nog steeds erg blij met het fietsstoeltje van Qibbel dat wij al hadden. We zijn zelfs zo blij dat we nu voor onze andere zoon ook een fietsstoeltje ervan hebben. Waarom? Wat wij vooral een voordeel vinden is dat het fietsstoeltje gemaakt is van zacht materiaal in de rug. Niet alleen zit dit comfortabel, het is in de zomer ook luchtdoorlatend. Dit betekent dat je kleintje niet weg zit te zweten op zijn fietsstoeltje. Het materiaal is slijtvast, ademend en goed schoon te houden. Voor die kleine smeerpoetsen van mij is dat super handig. Bovendien is het Qibbel achterzitje enorm makkelijk te monteren. Via de handleiding is het stoeltje heel snel vast gemaakt op je bagagedrager of frame. En mocht je er niet uitkomen, dan zijn er nog genoeg montage filmpjes te vinden op het internet.  

Qibbel achterzitje

De gordel is een vijfpuntsgordel van het Qibbel achterzitje en is niet gemakkelijk door de kleine open te maken. Heel handig met die Hoodini kinderen van mij, Ik sta zelf ook nog regelmatig te klooien om deze open te krijgen (ja, ik ben minder handig). Dit geeft mij wel een goed gevoel, want dat betekent dat ik me tijdens het fietsen niet zorgen hoef te maken dat mijn zoon zich los heeft gemaakt. Aangezien hij dit wel doet met de gordels in de auto. Misschien moet Qibbel eens gaan praten met de autostoeltjes fabrikant?  

De voetjes kan je ook vastzetten dus dan hoef je je ook niet druk te maken dat deze tussen de spaken terecht kunnen komen.  

Geschikt voor langere ritjes

De Qibbel Air weegt maar 2,5 kg, wat heel fijn is omdat de fiets en een kind al zwaar genoeg is. Het achterzitje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot en met ongeveer 6 jaar. Vanwege de goede zitting, het materiaal in de rug en de gordels is het zeker geschikt om mooie tochten met je kleintje mee te maken. Ik ben heel blij in ieder geval met mijn fietsstoeltje en mijn zoontjes ook. Nog steeds vinden zij het een groot avontuur om weg te gaan op de fiets.  En deze mama is ook erg blij!

Klik hier voor alle fietsstoeltjes van Qibbel

Qibbel achterzitje