Mijn man houdt erg van spelletjes, en mijn dochter heeft duidelijk zijn genen daarin overgenomen. Ze wil altijd spelletjes doen. Alleen het liefste wel winnen en een niet te ingewikkeld spel want ze heeft niet altijd even veel geduld (hmmm, weet niet van wie ze dat heeft). Memory is leuk, maar als je het gaat spelen met teveel kaartjes kom je wel gauw in het thema ongeduld en valsspelen. Daar proberen we haar wel meteen in op te voeden. Vals spelen wordt niet getolereerd, dus houdt in dat memory niet altijd afgemaakt wordt. Toch wil ze het dan wel weer snel spelen. Toen kreeg ik de mogelijkheid Happy Tree te testen. Ik dacht dat dit gewoon weer een normale memory was. En onze laatste versie was door ons zoontje opgegeten (het is van Nijntje, en hij is daar erg fan van en blijkbaar smaakt Nijntje ook nog eens lekker). Kortom, ik was wel te porren voor een review.

Het spel Happy Tree

Het is altijd leuk als je verrast wordt door een product. Zo ook dus met Happy Tree. Het grappige is namelijk, dat het niet het normale memory is zoals ik dacht, maar net een andere vorm. Ik zal proberen het spel uit te leggen.

Je legt dus een boom in het midden. Deze bestaat uit verschillende kaartjes met bepaalde beesten die allemaal een verdieping vertonen van de boom. De eerste verdieping is een konijn, de tweede bijvoorbeeld een beer, de bovenste verschillende vogels. Vervolgens leg je de andere kaarten op zijn kop net zoals bij memory. Er zijn meerdere dezelfde kaarten, dus bijvoorbeeld ook meerdere kaarten met de beer van de tweede verdieping. Het idee van het spel is dat iedere speler zijn eigen boom bouwt in precies dezelfde volgorde als de boom die in het midden ligt. Als je het juiste kaartje trekt dan mag je proberen het kaartje van jouw volgende verdieping te leggen. En zo ga je door tot een speler zijn boom af heeft. Die is dan de winnaar van Happy Tree.

Leuk voor kleine kinderen

Het spel is wat simpeler dan normale memory en daarmee ideaal voor kinderen rond de vier jaar. Het duurt ook niet zo lang wat weer fijn is voor de drukke en / of ongeduldige moeders. En je kan altijd voor jezelf de moeilijkheidsgraad verhogen door bijvoorbeeld 2 bomen te bouwen terwijl je kind er maar 1 hoeft te bouwen. Op die manier kan je het nog een beetje spannend maken ook. Ook leuk bedacht: degene die het beste brult als een beer mag beginnen. Dat zorgt er meteen voor dat de sfeer er goed in zit. Kortom Happy Tree is gewoon een leuk vermakelijk spel, wederom van Janod, voor even snel tussendoor en voor de kinderen om zelf onderling te spelen. Echt een aanrader dus wat mij betreft.

Het spel is onder andere bij Wehkamp te koop.