Er zijn van die ouders die fantastische. kinderfeestjes organiseren met allerlei zelf bedachte spelletjes. Ik ben dat dus niet. Niet omdat ik het niet wil of er geen tijd voor heb, maar gewoon omdat ik niet de gave heb zoiets te verzinnen. Nu kan ik natuurlijk het mijzelf makkelijk maken door elk jaar naar het krijspaleis of iets dergelijks te gaan, maar ook mijn kinderen willen soms de spelletjes doen. En nu we wat meer huisgebonden zijn, ontkom je er al bijna niet meer aan. Gelukkig zijn er dan fantastische vrouwen zoals Kaat, die het wiel al voor je hebben uitgevonden en gewoon een draaiboek of zelfs een compleet kinderfeestje pakket voor je hebben!

Kinderfeestjes van Van Kaat

Het eerste wat je bedenken moet is welk thema kinderfeestje je wil. Want bij Van Kaat kan je er echt genoeg terugvinden. Wij zelf wilden het Superhelden thema proberen. Vooral ook omdat deze een extra optie heeft van een kant en klaar pakket. Je kan er namelijk voor kiezen om alleen een draaiboek te bestellen of een doos vol met de benodigdheden voor het feestje erbij. Super handig! Een week voor het feestje werd het pakket afgeleverd. Het draaiboek en alle printables, zoals uitnodigingen, maskers en vlaggetjes, had ik al gelijk na de bestelling in mijn inbox. Dat alles geregeld was en klaar stond scheelde zoveel stress, dat ik het echt iedereen kan aanraden.

kinderfeestje

Het superhelden feestje

De kinderen begonnen de middag met het maken van maskers en het bepalen van de superhelden namen voor iedereen. De sfeer zat er echt gelijk goed in. Onderling werden de sterke verhalen gedeeld over welke superkrachten ze zouden bezitten. Dat mochten ze dan ook laten zien op het zelfgemaakte parcours. Waren de superhelden ook sterk? Ja! Want de plankjes werden met het grootste gemak doormidden geslagen.

Voor het geval de kracht ontbreken werden er ook wat ploppers vervaardigd. En natuurlijk moesten die heel lang en uitgebreid geprobeerd worden.

Tot de honger toeslag en het hamerhappen uitkomst bood. Er waren een paar spelletjes in het draaiboek, die we hebben overgeslagen omdat die voor kleuters net wat te ingewikkeld waren. Zonder konden we nog makkelijk vier uur vullen! Het hoogtepunt was toch wel dat ze de boef (papa) mochten vangen en mochten vastboeien met wc-papier. De kinderen hebben nog veel meer gedaan, maar ik wil ook weer niet alles verklappen.

Wij zijn overtuigd

Inmiddels weten manlief en ik het zeker: wij gaan niet meer zelf thema kinderfeestjes verzinnen. De draaiboeken en daarmee ook de spelletjes van Van Kaat zijn zo handig en creatief dat ik daarvoor niet zelf mij in bochten ga wringen. Het scheelde enorm veel stress dat alles al in huis was en er een programma lag. Het was een kwestie van even doorlezen en we waren er klaar voor. En de kinderen vonden het fantastisch! “Beste kinderfeestje ooit”, werd er geroepen. Daar doe je het toch voor?

kinderfeestje