Als ik voor de zoveelste keer door de gangen van het ziekenhuis richting de kinderafdeling loop, bekruipt mij een naar maar ook een opgelucht gevoel. Gemengde emoties dus. Ik voel me soms naar en verdrietig dat mijn kind zo bekend is op de kinderafdeling. Dat ik de artsen al bijna bij voornaam kan noemen en dat wij inmiddels in een noodklapper terecht zijn gekomen. Als wij bellen dan mogen we direct komen. Toch voel ik mij vaak ook opgelucht. Het kan namelijk altijd erger! Mijn kind hoeft niet te vechten tegen een nare ziekte of is in constante pijn en ze is gelukkig. Dan ben ik toch weer soort van opgelucht. Er zijn helaas genoeg ouders en kinderen die dat niet kunnen zeggen. Er zijn zo ongelooflijk veel kinderen die wel wat extra steun of een extra glimlach kunnen gebruiken. Maar ook hun ouders of broers en zussen. Dan is het toch fijn dat er goede doelen zijn, zoals Lot of Happiness, die dit voor ze kunnen waar maken.

De goede doelen van Lot of Happiness

Tot voor kort kende ik deze “loterij” nog niet. Ik werd er op geattendeerd door een bekende van mij van Strong Babies en gevraagd of ik er misschien wat bekendheid aan wilde geven. Ik had niet veel overtuiging nodig, want op de website zag ik gelijk welke goede doelen er gesteund worden door Lot of Happiness:

Lot of Happiness
https://www.lotofhappiness.nl/goede-doelen

Stuk voor stuk doelen die je graag wat extra wil geven! Althans, ik ga er vanuit dat menig ouder juist aan dit soort stichtingen een bijdrage zou willen leveren.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is Lot of Happiness net zoals elke andere loterij. Je betaalt €12,50 per lot en er is een maandelijkse trekking. Wat weer anders is, is dat je zelf kan bepalen welke van de goede doelen je steunen wil. Persoonlijk vind ik dat soms ook wel lastig, want ik gun het ze allemaal. Alle goede doelen staan in ieder geval in het teken van het kind. Wist je dat minstens de helft van elk lot ook daadwerkelijk naar de doelen gaat? En stiekem ook wel leuk, dat je zelf ook nog eens kans maakt op leuke (geld)prijzen. Echt een win-win wat mij betreft.

Doe je mee?

Nog niet overtuigd? Als je meespeelt met Lot of Happiness voor Strong Babies maakt jouw bijdrage dit verschil:

  1. Investeer in onderzoeken ter voorkoming van vroeggeboorte.
  2. Draag bij aan de  ontwikkeling van een super couveuse voor een hogere overlevingskans van prematuren.
  3. Zorg voor een goede start van pasgeboren baby’s en een gezonde toekomst.

Verder heb je winkans van ongeveer 1 op 5 per lot en maak je iedere trekking grote kans op duizenden en duizenden prijzen. Naast de maandelijkse trekking, zijn er ook nog vier Grote Goede Doelen trekkingen, met extra prijzen! De gewonnen prijzen worden ook nog eens automatisch overgemaakt of toegestuurd.

Je kan zo lang meespelen als je wil. Mocht je een jaar lang mee doen, kost het je dan 16x€12,50 in totaal. Je hebt wel gelijk een goed doel gesteund met minstens de helft van je inleg. En als je nu meespeelt, krijg je ook nog eens de derde trekking gratis! Dus gewoon meedoen! Toch? Je kan je aanmelden voor Lot of Happiness door op de banner hieronder te klikken.