Sinterklaas is in het land. Waarbij we dit vorig jaar nog negeerden (onze dochter was toen 1,5 jaar) hebben we het idee dat we het dit jaar niet zomaar aan ons voorbij kunnen laten gaan. Vorige week leek het mij een goed idee om het concept sinterklaas maar eens uit te leggen en wat fotootjes te laten zien van de goedheiligman en zijn vriendjes (die ik maar Pieten ben gaan noemen ondanks dat ik me ver van alle discussies wil houden over dit onderwerp). Ze keek met grote ogen naar mijn telefoon en wilde in eerste instantie meer foto’s zien. Na een tijdje keek ze mij met een enorm serieus gezicht aan en zei ze “beetje spannend!”.  Ondanks dat ik uitlegde dat sinterklaas heel lief was, erg van kinderen houdt en cadeautjes (waar ze toch echt dol op is) uitdeelt was het duidelijk dat het even klaar was met plaatjes kijken. Klaas slapen gaf ze aan. Waarbij het de bedoeling was dat ik mijn telefoon weglegde. Ze wilde namelijk het evenwichtsspel proberen.

https://meervanmir.eu/review-het-flamingo-evenwichtsspel-van-janod

Iets voor in de schoen?

Een paar keer die week vroeg ze ineens om klaas kijken, waarbij ze met steeds meer interesse naar de beste man ging kijken. Wellicht dat het cadeautjes stuk toch was blijven hangen… De intocht op TV hebben we toch nog even genegeerd maar de dag daarna leek het me wel erg leuk om iets in haar schoen te doen. Na dit weer uitgelegd te hebben kwam ze ineens met extra schoenen aanzetten. Voor Oscar! riep ze enthousiast. Oh ja, haar broertje van 3 maanden kan natuurlijk ook niet vergeten worden door Sinterklaas. Die avond hebben we 4 schoenen (het concept dat er maar 1 nodig was per persoon landde niet helemaal) bij de verwarming gezet en een liedje gezongen. Ze was erg onder de indruk van de wortel die we in haar schoen achterlieten voor Sinterklaas zijn paard. Ook het concept dat hij dan in de nacht langskomt om iets in haar schoen te doen vond ze erg interessant. Voor de zekerheid pakte ze nog een schoen om deze midden in de gang te zetten. Je weet maar nooit of zo’n bejaarde man niet schoenen bij de verwarming over het hoofd ziet. We hebben voor onze eigen veiligheid toch maar uitgelegd dat Sinterklaas alleen maar naar verwarming en schoorstenen kijkt en anders in de war raakt. Dat begreep ze wel. En zo stonden er 4 schoenen voor de verwarming.

https://meervanmir.eu/review-het-flamingo-evenwichtsspel-van-janod

Het flamingo evenwichtsspel is het perfecte spelletje voor een peuter

Nu alleen nog iets voor in de schoen. Het leek ons leuk om te starten met een cadeautje voor haar en haar broertje samen. Wij houden enorme van hout en hadden in het verleden al hele mooie blokken van Janod waar onze dochter met veel plezier mee speelt. Ook hadden we erg veel van spelletjes, dus kunnen we onze dochter niet vroeg genoeg trainen om hier ook aan mee te doen. Janod heeft een balancing game van hout, een evenwichtsspel, dus dat kon niet anders dan een goed cadeau zijn!Het bestaat uit een flamingo waar je op zijn vleugels een kuikentje om de beurt neerzet totdat de flamingo uit omvalt. Onze dochter was meteen enthousiast. De flamingo moet je ook in elkaar zetten en dat was al een leuke puzzel waar zeer enthousiast over werd. Het concept van de kuikentjes op de vleugels had ze ook snel door. Waarbij elke keer als de flamingo omvalt ze ook meteen heel dramatisch alles weer uit elkaar zet om het vervolgens weer als puzzel in elkaar te zetten. De doos zegt dat het flamingo evenwichtsspel eigenlijk voor kinderen vanaf 3 is. Wellicht dat dit voor het evenwicht element het geval is. Echter mijn dochter heeft dus met haar 2,5 zich ook enorm ermee vermaakt. En dan kunnen wij alvast starten met haar klaar te stomen voor spelletjes… Dank je Sinterklaasje 🙂

Geschreven door Liselot