Ik herinner me dat ik vroeger, als tiener, met vrienden en vriendinnen een spel deed. Een spel, waarbij je een fles draaide om te bepalen wie de beurt kreeg. Degene waar de fles naar wees, moest dan de lastige keuze maken, eerlijk een mogelijk gênante vraag beantwoorden of een opdracht durven uit te voeren. Het leverde wel wat interessante taferelen op, van wat me nog bij staat. Een tijdloos spelletje, die in de vorm van ‘in een HANDOMDRAAI’ beschikbaar is om met kinderen te spelen. Een leuke variant, waarbij o.a. de groene, zelf wandelende, hand aanwijst wie de keuze moet maken tussen de waarheid of doen. Wij mochten dit spel eens uitproberen, om te zien of onze kroost het ook zo spannend vind wie de beurt zou krijgen en wat voor vraag of opdracht ze zouden krijgen.

De jongens vonden de hand al geweldig

Gelukkig hadden we nog batterijen, dus we konden gelijk met in een handomdraai aan de slag. We zaten rond de tafel en de jongste mocht de hand aanzetten. En dat vonden de heren wel erg spannend! Met grote ogen en wat gegiebel keken ze naar de rond bewegende hand tot deze aanwees wie de beurt kreeg. De oudste werd aangewezen en koos direct voor Doen (dat werd de trend van de rest van zijn keuzes). En na zijn beurt mocht hij de hand weer activeren om de volgende aan te wijzen (dat alleen al is al leuk). De opdrachten zijn op hun niveau en ze vonden het super leuk om te doen, sommige elementen paste niet helemaal bij de jongste, maar dat mocht de pret niet drukken bij de heren. Ze hebben zich prima vermaakt en willen graag weer het spel spelen. 

https://meervanmir.eu/in-een-handomdraai-doen-of-durven-voor-kinderen/(opent in een nieuwe tab)

In een handomdraai is leuk voor vanaf 7 jaar

Onze jongens (3 en 6) zijn nog net te jong om zelf de kaarten te lezen. Voor volwassen was in een handomdraai toch net ietwat kinderachtig om een hele avond mee te spelen. Dit is zeker een spel die nog een keer gespeeld gaat worden door de heren, als vriendjes op bezoek zijn (waarvan iemand zelf de kaarten kan lezen). Kinderen vanaf 7 jaar en ouder zullen dit een fantastisch spel vinden, om met elkaar te spelen. Kan alleen maar interessante taferelen opleveren!

Geschreven door Petronella

Lees ook: Geen nee geen ja

Winactie

Klaar voor een spelletje met de kids? Laat dan weten wat jij zou kiezen: waarheid, durven of doen? Wie weet ontvang jij dan binnenkort het spel “in een handomdraai”. Meedoen kan tot en met 8 februari. Succes!