Inmiddels weet je wel dat ik dol ben op spelletjes, maar het is wel afhankelijk van wie mijn tegenspeler is. Van manlief bijvoorbeeld, kan ik gewoon bijna nooit winnen. En van verliezen word ik erg chagrijnig, dus dan zijn spelletjes weer niet leuk. Mijn kinderen, en dan vooral de oudste, heeft deze leuke kwaliteit van mij geërfd. Ze vinden het hartstikke leuk om een spelletje te spelen, maar dan moeten ze wel winnen. Vaak genoeg heb ik dat maar laten gebeuren, maar soms wil deze mama ook gewoon weer eens de kampioen zijn. Desnoods ten koste van haar kinderen. Bovendien moeten ze toch leren tegen hun verlies te kunnen, toch? Dus ging ik de strijd aan met Lynx.

Het nieuwe spel Lynx

Recentelijk ontvangen wij een spel waarvan ik gelijk wist dat ik daar heel goed in zou zijn. Ik had het op de Spielwarenmesse in Duitsland al gespot en gespeeld en toen was ik al verbazingwekkend goed (aldus de bedenker van het spel). Normaal gesproken is het juist uitermate geschikt voor kinderen om van hun ouders te winnen, omdat kinderen plaatsjes sneller spotten. Ik weet niet wat dat voor mij betekent. Ben ik nog erg een kind qua geest of heb ik, wat ik hoop, een goed optisch zicht? Hoe dan ook, uiteraard ging ik de strijd aan met mijn kinderen. Van manlief moest ik niet te fanatiek doen, maar als ik eenmaal op dreef ben …

Lees ook: het spel Honeycombs

Het bordspel Lynx van Identity Games

Het spel heeft twee varianten en beiden zijn geschikt voor met kinderen. Het bestaat uit een groot rond bord, opgedeeld in (pizza)schijven. Deze kan je elke keer weer anders neerleggen zodat er minder snel herkenning optreedt. Verder zijn er gekleurde fiches, drie voor elke speler en een box vol met kaartjes van plaatjes. Al deze plaatjes komen ook voor op het bord.

In de eerste spelvariant krijgt van Lynx elke speler drie kaartjes en moet deze zo snel mogelijk terug vinden op het bord. Degene die als eerste de drie gevonden heeft, heeft de ronde gewonnen en mag zijn kaartjes als punten bewaren. De rest moet de niet gevonden plaatjes wegleggen. Deze tellen niet meer mee. Wie als eerste 25 kaartjes heeft, heeft het spel gewonnen.

https://meervanmir.eu/review-familiespel-bordspel-lynx-identity-games

In de tweede spelvariant wordt er gestreden om hetzelfde kaartje. De speler die als eerste het plaatje op het bord heeft gevonden, legt snel zijn fiche op de afbeelding. Is het juist, dan krijgt hij het kaartje als punt. Is het niet goed dan moet hij één van zijn eerdere gewonnen kaartjes weer inleveren. Een punt minder dus. Wie als eerste 15 plaatjes gevonden heeft en dus ook zoveel kaartjes heeft, heeft gewonnen.

We hebben hard gelachen en gestreden

Met mijn brein is dus niets mis als je bedenkt dat dit spel bedoeld is om het te trainen. Ik kan in snel tempo de plaatjes op het bord terug vinden. Naarmate we Lynx meer speelden, werden de kinderen ook sneller / handiger er in. En ook zeker fanatieker! Jammer alleen, dat ze elkaar soms hielpen om mij maar dwars te zitten. Hahahaha. Ondanks dat, is het wat ons betreft een zeer vermakelijk spel voor de hele familie. Het is niet voor niets genomineerd voor speelgoed van het jaar!

https://meervanmir.eu/review-familiespel-bordspel-lynx-identity-games

Winactie

Goede dingen mogen gedeeld worden, dus ga ik iemand blij maken een eigen exemplaar van het bordspel Lynx. Lijkt het je wel wat om de strijd aan te gaan met je kinderen of echtgenoot, laat het mij dan weten. Wie weet win jij dan dit leuke spel. Meedoen kan tot en met 31 augustus. Succes!

Voor meer informatie over Lynx klik je hier.