Wij hebben een dochter van 3 jaar en een zoontje van 1. Ik vind het fascinerend om te zien dat je op een hele jonge leeftijd al het verschil kan zien in hoe ze spelen. Ons zoontje houdt enorm van klauteren. Drie keer knipperen en hij staat al halverwege de trap. Hij houdt enorm van autootjes, en kan met een autootje in de hand de hele woonkamer rondrijden. Mijn dochter houdt ook van autootjes, maar blijft dan toch wat stiller op haar plek hiermee spelen. 

We hebben onze voorkeur

Dingen met geluid houden ze allebei van, echter worden wij daar nooit zo gelukkig van. Inmiddels hebben we alles met geluid naar de kamer van onze dochter verbannen. In ruil voor alleen spelen en met de deur dicht mag ze best wel met al die bekende luidruchtige dingen spelen. Maar als ze 30 keer achter elkaar dezelfde knop indrukt en mijn man naar zolder moet vluchten, zet ik de geluidsspeelgoed gewoon op haar kamer bij de rest van de lawaai apparaten.  Geen verbod, maar een soort van beperking. Lekker op het eigen kamertje. Wij hebben gewoon een voorkeur voor spelletjes en dergelijke. En laten die er nou net ook genoeg zijn.

De Brain Train

Mir vroeg of ik Brain Train wilde uitproberen van SmartGames. In het verleden had ik al een keer speelgoed van SmartGames (allemaal magnetische dingen) en daar ben ik nog steeds enthousiast over, dus ik was erg benieuwd. Brain Train zijn kleine treintjes waar je verschillende figuurtjes met kleurtjes in kan doen. Het idee is dat je dit precies doet als op de afbeelding. Het zijn dus eigenlijk allemaal kleine puzzeltjes. De puzzels worden steeds moeilijker naarmate je verder in het boekje kijkt. Het speelgoed is voor 3+. Voor onze dochter waren de eerste puzzeltjes nog wel te doen, maar daarna werd het al gauw wat lastiger. Ons zoontje vond het tussendoor ook heel leuk om natuurlijk met de treintjes ervan door te gaan en de hele woonkamer ermee rond te rijden. Dus los van de puzzeltjes ook gewoon heel leuk speelgoed voor nog kleinere kinderen. Ik snap wel dat de Brain Train kandidaat is voor de speelgoed van het jaar verkiezing. Je kan als ouder erg leuk met je kind ermee spelen, het materiaal voelt erg prettig en het maakt dus geen geluid (hoera voor ons!).

Geschreven door Liselot

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Jawel, ook dit jaar is SmartGames zeker van twee nominaties. De Brain Train heeft een plekje gevonden in de categorie 0 t/m 3 jaar. De jury dacht er namelijk zo over:
De Brain Train is speelgoed en spel in één. De jongste kinderen spelen met de trein, oudere kinderen maken de opdrachten. Een blokkenstoof 3.0! Mooie naam, verpakking en materiaalkeuze. Uitdagend speelgoed. De uitleg / spelregels zijn heel helder.

https://meervanmir.eu/review-smart-games-voor-kleuters-de-brain-train

Winactie

De Brain Train (koop je hier) is echt een groot succes, dus reden genoeg om er eentje weg te geven. Wil je kans maken op een exemplaar, laat dan een leuke quote of iets dergelijks achter. En wie weet ben jij de winnaar volgende week. Meedoen kan tot en met 2 november oktober. Succes! Pssst…vergeet niet te stemmen bij Speelgoed van het Jaar.

Lees ook: My First Totem