TOP
Happy Tree
Spelletjes

“Een nieuwe vorm van memory met Happy Tree”

Mijn man houdt erg van spelletjes, en mijn dochter heeft duidelijk zijn genen daarin overgenomen. Ze wil altijd spelletjes doen. Alleen het liefste wel winnen en een niet te ingewikkeld spel want ze heeft niet altijd even veel geduld (hmmm, weet niet van wie ze dat heeft). Memory is leuk, maar als je het gaat spelen met teveel kaartjes kom je wel gauw in het thema ongeduld en valsspelen. Daar proberen we haar wel meteen in op te voeden. Vals spelen wordt niet getolereerd, dus houdt in dat memory niet altijd afgemaakt wordt. Toch wil ze het dan wel weer snel spelen. Toen kreeg ik de mogelijkheid Happy Tree te testen. Ik dacht dat dit gewoon weer een normale memory was. En onze laatste versie was door ons zoontje opgegeten (het is van Nijntje, en hij is daar erg fan van en blijkbaar smaakt Nijntje ook nog eens lekker). Kortom, ik was wel te porren voor een review.

Het spel Happy Tree

Het is altijd leuk als je verrast wordt door een product. Zo ook dus met Happy Tree. Het grappige is namelijk, dat het niet het normale memory is zoals ik dacht, maar net een andere vorm. Ik zal proberen het spel uit te leggen.

Je legt dus een boom in het midden. Deze bestaat uit verschillende kaartjes met bepaalde beesten die allemaal een verdieping vertonen van de boom. De eerste verdieping is een konijn, de tweede bijvoorbeeld een beer, de bovenste verschillende vogels. Vervolgens leg je de andere kaarten op zijn kop net zoals bij memory. Er zijn meerdere dezelfde kaarten, dus bijvoorbeeld ook meerdere kaarten met de beer van de tweede verdieping. Het idee van het spel is dat iedere speler zijn eigen boom bouwt in precies dezelfde volgorde als de boom die in het midden ligt. Als je het juiste kaartje trekt dan mag je proberen het kaartje van jouw volgende verdieping te leggen. En zo ga je door tot een speler zijn boom af heeft. Die is dan de winnaar van Happy Tree.

Leuk voor kleine kinderen

Het spel is wat simpeler dan normale memory en daarmee ideaal voor kinderen rond de vier jaar. Het duurt ook niet zo lang wat weer fijn is voor de drukke en / of ongeduldige moeders. En je kan altijd voor jezelf de moeilijkheidsgraad verhogen door bijvoorbeeld 2 bomen te bouwen terwijl je kind er maar 1 hoeft te bouwen. Op die manier kan je het nog een beetje spannend maken ook. Ook leuk bedacht: degene die het beste brult als een beer mag beginnen. Dat zorgt er meteen voor dat de sfeer er goed in zit. Kortom Happy Tree is gewoon een leuk vermakelijk spel, wederom van Janod, voor even snel tussendoor en voor de kinderen om zelf onderling te spelen. Echt een aanrader dus wat mij betreft.

Het spel is onder andere bij Wehkamp te koop.

«

»

41 COMMENTS
 • manon

  4 weken ago

  Mijn kinderen zijn dol op spelletjes! EN ik doe vrolijk met ze mee (al kan ik ook niet goed tegen mijn verlies, dus ze leren hier heel goed met verliezen omgaan..;) )

 • Martijn

  4 weken ago

  Dit is de betere vorm wat betreft gaming. Dus zou harstikkw welkom zijn.

 • Tamara Jongkees

  4 weken ago

  Leuk! Wij spelen graag spelletjes. Altijd leuk om weer iets nieuws te hebben, zeker in de vakantie.

 • Anna

  4 weken ago

  Ja super leuk! Ik doe graag mee

 • Trotsema fati

  4 weken ago

  Hier ook zijn ze gek op spelletjes liever iedere dag wat nieuws proberen dus ik waag heel graag een kansje

 • Iris Bakker

  4 weken ago

  Dat lijkt me heel leuk voor mijn dochter die niet kan wachten tot ze naar school mag

 • Marian B

  4 weken ago

  Helemaal leuk! Mijn kinderen zijn ook dol op spelletjes, helemaal sinds de corona-periode. Daarom doe ik natuurlijk graag mee.

 • Theo Sengers

  4 weken ago

  Super leuk!!! Ik doe graag mee voor heerlijk te spelen met de kleinkinderen.

 • Suus

  4 weken ago

  Ik waag ook graag een kansje voor dit leuke memory spel!

 • elisabeth maria martina

  4 weken ago

  spelletjes spelen blijft een feest daarvan genieten de kleinkinderen altijd het meest

 • Nelly

  4 weken ago

  Ik word er ook Happy van en loot graag mee.

 • Britney

  4 weken ago

  Ik win het super graag. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerkster en kan het gebruiken met de kindjes :-}

 • Shiv Chin

  4 weken ago

  Ja, ik doe graag mee met deze leuke winactie.

 • Rianne

  4 weken ago

  Niets leuker dan samen een spelletje doen!

 • Willem de Wal

  4 weken ago

  Mijn nichtje Amaly houdt van spelletjes, dat doen we dan ook vaak wanneer we daar op visite zijn. Een nieuw spelletje is altijd een succes.

 • Jan

  4 weken ago

  Super leuk, wij laten ons graag verrassen .

 • Carla

  4 weken ago

  Superleuke winactie!
  Doe graag mee voor m’n kleinkinderen!

 • Stefany van wijk

  4 weken ago

  IK WAAG EEN KANSJE EN DOE MEE MET DEZE ACTIE

 • Annelies van Hurne

  4 weken ago

  Wij zijn echt spelletjes mensen en ik ben wel in voor iets nieuws..

 • Femke

  4 weken ago

  Ha, dat klinkt gezellig! Voor onze kleine is gewone memory idd nog een beetje moeilijk. Dit lijkt een leuk alternatief! Wij proberen het dus graag 🙂

 • jacky

  4 weken ago

  Wat een leuk spel lijkt mij dit, en ook duidelijk en spreekt erg tot de verbeelding denk ik zo van mijn kleine kleindochter die niet zo heel veel geduld heeft…ik doe graag mee!

 • jose

  4 weken ago

  super leuk om te doen in de vakantie met mijn nichtje en neefje! onze dochter is er nog te klein voor

 • Marijke

  4 weken ago

  Leuke actie! Ik loot graag mee!

 • Heleen Haarsma

  4 weken ago

  Wat een leuke prijs! Gezellig samen met mijn kleindochters doen! Spelen en leren tegelijk 🙂
  Memory is en blijft leuk voor jong en oud!

 • iris

  4 weken ago

  Mijn kinderen houden van spelletjes. Ik doe mee, ziet er erg leuk uit voor hen.

 • Renilda

  4 weken ago

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen

 • Karin de Graaf

  4 weken ago

  klinkt als een leuk spel

 • Melany

  4 weken ago

  Dit lijkt me hartstikke leuk om samen met de kindjes op mijn groep te spelen! Ik doe graag mee!!

 • marij brand

  4 weken ago

  wat super leuk die happy tree!!
  gaat mn dochtertje heel blij van worden

 • Carolien

  4 weken ago

  Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje Sepp!

 • Brian Hurkens

  4 weken ago

  Wat een gaaf spel, zeker leuk voor mij en mij dochtertje.

 • Lottie

  4 weken ago

  SUPER LEUK!!! Ik doe mee!

 • Lisa

  4 weken ago

  Mijn dochter is gek op spelletjes. Ik niet zozeer omdat het allemaal zo lang duurt. Dit zou perfect zijn voor ons beiden: zij lekker een spelletje spelen en voor mij duurt het niet te lang!

 • Tamara

  3 weken ago

  Wat een leuk, grappig spelletje!

 • Elvira Lindner

  3 weken ago

  Lijkt me een leuk spel voor mijn neefje Finn (net 4 geworden). Doe heel graag mee 🙂 Leuk kadootje!

 • Oma Will

  3 weken ago

  Wat een leuk eenvoudig en niet té lang durend spelletje voor de jongsten.
  Denk dat ze het wel leuk vinden.
  Zal wel, want ze houden ook van de gewone memory.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • melissa

  3 weken ago

  Leuk deze denkspellen. duurt niet te lang en lekker eenvoudig.

 • Gea

  3 weken ago

  erg leuk voor de kids ook naar de vakantie

 • Esther

  3 weken ago

  Heel leuk, ik doe graag mee

 • Anneliese de Waal

  3 weken ago

  Heel erg leuk voor de kinderen, doe erg graag mee voor ze 🙂 🙂 Groetjes Anneliese

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wie ziet de sokken het snelst in Crocs Socks? - MeerVanMir on juli 13, 2020
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  lot of happiness
  Lot of Happiness is meedoen voor alle kinderen

  Als ik voor de zoveelste keer door de gangen van ...

  Close