Ken jij de hairgummies van HairLust al?

Zal ik eerlijk zijn? Ik heb de afgelopen anderhalf jaar te kampen gehad met een heel groot probleem. Sinds de bevalling van de jongste heb ik bizar veel haarverlies gehad. Mijn haren kon ik niet meer achteren komen, omdat ik dan enorme kale plekken op mijn voorhoofd had. Een staartje in? Ja hoor, dat kon met een elastiekje wat je bij babyhaartjes gebruikt. Het hebben van Corona en de hoeveelheid stress, die ik in mijn lichaam voelde, hebben ook niet echt bijgedragen aan mijn haargroei. Niet overdreven, maar ik ben serieus driekwart van mijn haren verloren. Je moest eens weten hoe vaak ik huilend onder de douche gestaan heb na het wassen van mijn haren. Omdat ik weer een dot in mijn handen had of omdat ik voelde hoe weinig er nog op mijn hoofd zat.

De wijze woorden

Mijn ouders probeerden mij gerust te stellen met de mededeling dat ik na de vorige bevalling veel meer haar verloren was. Mijn haarverlies destijds resulteerde in een schedel dat zichtbaar was door mijn haren heen. Maar goed dat ik dat toen nooit geweten heb. Toch voelt het alsof het nu veel erger is dan andere keren. Manlief heeft mij ook het hele jaar door ervan proberen te overtuigen dat het wel goed zou komen. Maar ik weet wat ik in mijn handen had als ik mijn haren waste. En dat lullige staartje heb ik echt nog nooit eerder gehad! Maakt niet uit wat mijn omgeving zegt, ik ben de enige die frequent mijn haren wast. Ik kan dat dus prima vergelijken. Mijn voormalige huiskapper was wel dapper genoeg om mijn angst te bevestigen. “jeetje, je bent wel heel erg veel haar verloren.” Ik moest gelijk van haar aan de vitamine B (en had dat eigenlijk al tijdens de zwangerschap moeten doen om de schade te beperken). Mijn huidige kapper beaamde het vitamine verhaal en dus ging ik op zoek naar een supplement.

Hairlust

Hairlust gummies

Ik had al vaker de advertenties van HairLust voorbij zien komen, dus mijn nieuwsgierigheid was al eerder gewekt. Na de informatie van de kapsters wilde ik de gok toch wel wagen. Het is namelijk wel een bedragje dat er aan hangt. Ik heb gelijk voor drie maanden in huis gehaald. Want ik nam aan dat je zoiets ook wel tijd moet geven om te werken. Omdat ik niet heel idolaat ben van capsules heb ik voor de gummies van HairLust gekozen. En geloof me, dat is geen straf om te eten! Elke ochtend word ik weer blij als ik drie van de “snoepjes” verorberen mag. Voordat ik met de supplementen starte heb ik wel samen met mijn apotheek de ingrediënten doorgenomen. (ja, zo’n neuroot ben ik). Deze zag geen enkel probleem in de hoeveelheden noch in de soort ingrediënten. Deze waren met name van belang qua aantallen:

  •    Bevat 5.000 mcg biotine
  •    Hoog gehalte aan foliumzuur, B6 en B12

Dus zo gezegd ben ik mijn haren gaan vertroetelen met de HairLust Gummies intern en mijn eigen shampoo extern. Ik weet dat HairLust ook shampoo heeft, maar ik ben nou eenmaal verknocht aan mijn Aloë Vera. Ook heb ik de Scalp Follicle Treatment & Volumizer erbij genomen. Het klonk erg goed!

Hairlust

En nu?

Inmiddels zijn er zo’n drie maanden verstreken en heb ik wel een eerste indruk van kunnen vormen. De kapper heeft mij daar in wel meegeholpen. Ik verwachtte natuurlijk namelijk dat mijn haren al gelijk weer als vanouds zouden zijn en ik een volle staart zou kunnen maken. Helaas, wonderen bestaan niet. Wel heb ik nu met eigen ogen kunnen aanschouwen waar de nieuwe haren zitten en hoe lang ze al worden. Het is dus duidelijk een proces waar ik nog vol in zit, maar het gaat de goede kant op. Mijn hoofd is nu net een champignonnetje: boven voller en beneden slank. Als ik door mijn haren heen ga, voelt het ook al wat dikker weer. Nog lang niet als vanouds helaas, maar duidelijk verbeterd. Wat mij ook opgevallen is, is dat ik beduidend minder haren verlies. Alleen nog maar in tijden van stress lijkt het haarverlies iets toe te nemen. Eigenlijk ben ik dus best tevreden. Ik ga in ieder geval nog zo’n drie maanden verder met HairLust!

Tips?

Haarverlies na de zwangerschap is normaal en overkomt je. Maar je kan er zeker ook verdrietig van worden. Start op tijd met de juiste vitamientjes en voorkom (misschien) daarmee de ergste uitval. Mocht het toch met bossen verloren gaan, knip dan je haar wat korter. Bij mij raakten de uitgevallen haren in de klit met de vaste haren. Door het borstelen trok ik die helaas er ook uit. Zonde! Eventjes dus een korter koppie zodat de meeste haartjes intact blijven. En daarna gewoon lekker frequent jezelf bij de kapper verwennen!