Een paar weken geleden vertelde ik al dat we druk bezig waren met de inschrijving van Noor op een school. En over hoeveel werk dat eigenlijk was en dat je dan nog steeds niet zoveel zekerheid had dat het goed zou komen. Inmiddels zijn we al een stuk verder en kan ik een update geven.

De begeleider en de commissie

Toen ik het eerdere bericht schreef, zaten we nog in de tweede fase van de inschrijving. Er was een observatie geweest en ik had een gesprek gehad met de ambulant begeleider. Zij zou een advies schrijven aan de onafhankelijke toetsing commissie en dan zou het nog een tweetal weken duren voordat we meer zouden weten.

Onze ambulant begeleider had nog wat vragen over welk arrangement het beste zou passen bij Noor en heeft (jaja, dat kan dus ook) van te voren afgestemd met de voorzitter van de onafhankelijke commissie. Gewoon even een momentje van sparren. Deze heeft geadviseerd om een uitgebreider arrangement voor te stellen dan aanvankelijk bedacht was. Zo gezegd zo gedaan, er werd een doof én blind pakket aangevraagd. Noor is immers zowel auditief als visueel beperkt. Het klinkt alleen wat naarder dan het is.

Welgeteld drie werkdagen later kwam het telefoontje al binnen: de onafhankelijke commissie had een positief besluit afgegeven. Met andere woorden: komend schooljaar gaat Noor naar school!!!

Nog niet alles is duidelijk

We hebben dus een plekje voor Noor vanaf 30 augustus. Maar we weten verder nog niet zo heel veel. Nou ja, anders dan dat de schooltijden gelijk zijn aan die van de zussen en dat ze vier dagen en de woensdag om de week zal gaan. Het gaat dus weer even een nieuwe planning en organisatie van ons vragen. Ook is er veel te doen qua overdracht nog van de fysiotherapeuten en ergotherapeuten en logopedisten en zo. Vandaag wederom veel formulieren mogen invullen en ik verwacht dat dat de komende paar weken zo blijft. Maar ach, het is het allemaal waard, want NOOR GAAT NAAR SCHOOL! In ieder geval voor twee jaar, want daarna moet er opnieuw een aanvraag gedaan worden. Voor nu genieten we gewoon van dit geweldige nieuws en hoop ik veel mooie ontwikkelingen te kunnen delen de komende tijd. Wordt vervolgd dus!