Al vanaf dat ze klein waren, zijn mijn kinderen met mij meegegaan naar de tandarts. Dit op zijn aanraden, want dan zou het minder eng zijn als ze zelf eenmaal in de stoel zouden liggen. Nu verwachtte ik sowieso niet zoveel angst voor de man in de witte jas, want zelf ben ik er ook nooit bang voor geweest. Mijn enige angst was dat ik een gaatje zou blijken te hebben, maar ook dat nieuws is tot op heden uitgebleven. Ik ben gezegend met een ijzersterk gebit. Manlief heeft ook nog geen gaatjes, dus we hebben goede hoop dat onze meiden ook het boren bespaard zal blijven. Tot nu toe is de tandarts zeer tevreden en kijken de meisjes zelfs uit naar een bezoekje aan de betreffende man. Waarschijnlijk omdat ze daarna altijd zo’n klein (onzin) cadeautje mogen uitzoeken. En natuurlijk krijgen we dan ook altijd nog een paar wijze woorden mee wat betreft het tanden poetsen. De afgelopen keer was het de optie een elektrische tandenborstel naast de normale borstel te gebruiken. Maar welke dan in hemelsnaam?

Er zijn zoveel elektrische tandenborstels te vinden

In de wondere wereld van de elektrische tandenborstels kan je echt verdwalen. Waar er vroeger een handvol aantal waren, kan je ze nu vinden in allerlei kleurtjes en opdrukken, maar ook prijzen en kwaliteit. Je kan een apparaat kopen voor honderd of je beperken tot enkele euro’s. Maar wat is nou wijsheid als je er eentje wil aanschaffen? Wat zijn de eigenschappen waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische tandenborstel?

  • Gaan er batterijen in of zet je de borstel op een oplader?
  • Hoe lang gaat de batterij van de elektrische tandenborstel mee voordat je het weer moet opladen?
  • Kunnen alle opzetborsteltjes erop of ben je beperkt tot een kleine selectie?
  • Mag je het onder de douche gebruiken?
  • Is het makkelijk te reinigen?
  • Is er een app beschikbaar?

Als het om dit soort uitgaven gaat, kies ik toch meestal voor de bekendere merken zoals de Oral B tandenborstel of de Philips tandenborstel. Zij waren immers de eerste die met dit product op de markt kwamen en ik heb daardoor het volste vertrouwen dat zij inmiddels daarom de specialist op dit gebied zijn geworden. Misschien zijn andere merken die net zo goed zijn met hun borstels, maar waarom van het vertrouwde afstappen? En zeker wat Oral B betreft. Zij doen niets anders dan tandenborstels. Dan moet het vast goed zijn. Maar ja, wie ben ik? Wat is jouw overweging als het om de aanschaf van een elektrische tandenborstel gaat? Let me know!