Verzekeringen. Het woord waar veel mensen jeuk van krijgen, maar die ook zo belangrijk voor je zijn. Zonder verzekeringen kan je voor torenhoge kosten komen te staan. Nu zijn er een aantal verplicht in ons land, gelukkig maar, en er zijn er een paar die men op vrijwillige basis afsluit. Mijn advies? Gewoon doen! Want als je ze eenmaal nodig hebt, ben je blij dat je er eentje hebt.  Ik zal je een voorbeeld geven.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is er eentje die men niet verplicht is af te sluiten. Ik was in de veronderstelling dat dit wel was, maar dat geldt alleen als je een auto hebt. Dan heet het een WA-verzekering. Voor meer informatie over aansprakelijkheidsverzekeringen kijk je bijvoorbeeld bij FBTO. (Over de voordelen van deze verzekeraar heb ik je al een keer eerder verteld. ) Een AVP is dus iets anders en er zijn heel veel mensen die dit niet goed geregeld hebben. Voor een klein groepje personen kan ik dat begrijpen. Maar zodra je kinderen of huisdieren hebt, kan je bijna niet zonder deze verzekering. Want wat als je kind even onhandig is, zoals kinderen kunnen zijn, en schade veroorzaakt bij een ander. Denk maar aan een fietstochtje naar school. Je kind is druk in gesprek met een vriendje en maakt een ongelukkige beweging met zijn stuur zodat beide kinderen komen te vallen. De kleren, telefoon zijn kapot en de arm van het vriendje is gebroken. Zijn tas met boeken is in het water gevallen. Als ouder draai je dan al snel op voor (een deel van) de kosten.

Maar ook in het geval van huisdieren kan je behoorlijk wat schade voor je kiezen krijgen. Denk maar aan een vechtende hond. De kosten voor de dierenarts van het hondje slachtoffer dat is geworden, lopen al snel in de duizenden euro’s. (zie ook deze uitspraak) Het is dan toch fijn als je een verzekering hebt, die dat soort kosten dekt. En geloof me maar als ik zeg dat er genoeg rechterlijke uitspraken zijn, waarin de eigenaar van het aanvallende dier tot een schadevergoeding veroordeeld wordt. Wist je trouwens, dat je ook soms gewoon moet betalen voor de waarde van het overleden dier? Zodat de eigenaar een nieuwe kan kopen. Voor meer voorbeelden van verzekering bij dieren, klik op de link.

Kortom, als je graag wil bezuinigen op uitgaven doe dit dan niet op die van je verzekering. Wellicht heb je het nooit nodig, maar dat weet je niet van te voren. En de kosten, die wil je toch liever wel voorkomen? Dus sluit een AVP af!!!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
Dit artikel betreft een samenwerking