Terwijl ik dit schrijf geniet ik van een heerlijke glühwein en kijk ik uit naar met sneeuw bedekte bergen. Inderdaad, we zijn een weekje op wintersport. Even heerlijk er tussenuit en genieten van elkaar, de omgeving en de rust. Nou ja, soort van rust dan, want het krioelt hier van de Nederlanders. Het is dat ik bergen en sneeuw zie, want anders was ik voor mijn gevoel gewoon nog in ons kikkerlandje. Maar daar schijnt het nu volop te regenen, dus ik heb de betere deal. Ik krijg voortdurend berichtjes van mijn vriendinnen dat ze zo verlangen naar de lente en ik begrijp ze wel. Ik kijk ook wel uit naar het zonder jas naar buiten gaan, op de fiets weg kunnen zonder een rekenpak hoeven mee te nemen en het overdreven lang op een terrasje zitten. Maar waar ik ook echt naar uit kijk, is mijn lentekleding. Esprit weet daar ook al aardig op in te spelen met hun online collectie waar ik graag naar zwijmel. Lang leve de jurkjes en rokjes! Ik ben de broeken een beetje zat aan het worden.

Gelukkig is er niet echt een dresscode op het werk en ben ik redelijk vrij in mijn casual kledingkeuze. In plaats van te variëren in jurkjes en rokjes, probeer ik dan gewoon te variëren in mijn bovenkleding. En aangezien mijn bovenlichaam ook nog wel eens verandert in omvang, heb ik vaak genoeg een excuus om weer even te gaan winkelen bij bijvoorbeeld Esprit. Ik weet altijd wel zeker dat ik daar een leuke tuniek of getailleerd kanten blouse kan vinden. Het enige nadeel van een dergelijk kledingstuk is dat ik het ook vaak moet strijken. En daar ben ik toch zo’n fan van. NOT!

Ik heb jarenlange ervaring!

Alhoewel ik online shoppen echt een geweldige uitvinding vind, is het toch ook wel fijn om gewoon eens een winkel in te kunnen stappen. Dat vind ik van Esprit zo fijn. Er zit een enorme winkel van vlak naast het hoofdkantoor van mijn werk. Als ik nou volgende keer gewoon “per ongeluk” mijn trein terug mis, kan ik daar even binnen wippen. Dan kan ik al de leuke nieuwe dames blouses gewoon even aantrekken en mijzelf gelijk in de spiegel aanschouwen. Want eerlijk is eerlijk, ik heb nou eenmaal niet zo’n figuur als de dames op de website van Esprit. Wat leuk op de foto er uit ziet kan bij mij echt een mismatch zijn. Overigens komt dat niet zo vaak voor, want ik weet inmiddels wel een beetje op voorhand al wat mij wel en niet staat. Jarenlange ervaring met (online) winkelen ;-). Wat dat betreft kan ik je aanraden om altijd online winkels te zoeken, waar je ook gratis kan retourneren. Scheelt een hoop geld. Van Esprit weet ik dat ze deze service bieden.

Nu ik er zo over aan het schrijven ben, weet ik al wat ik zo ga doen. Ik ga weer even rondneuzen in de online shop. Als je me zoekt, ik ben degene die de laatjes koopjes van Esprit voor je neus aan het weghalen is! Welke zou jij kiezen?