Nog even en dan is 2017 alweer afgelopen. Het was een bijzonder jaar met als hoogtepunt natuurlijk onze gezinsuitbreiding. Ik verwacht dat 2018 weer net zo’n briljant jaar gaat worden. Het begint in ieder geval al goed wat mij betreft. Op twee januari zal onze kleuter namelijk starten met haar skilessen!

Wij gaan al jarenlang met het hele gezin op wintersport. Aangezien er inmiddels aanhang en kleinkinderen bij zijn gekomen, is dat met een flinke groep. Dit jaar is het een bijzondere wintersport, want het oudste kleinkind zal voor het eerst op de latten staan. Omdat ik zelf nogal nare herinneringen heb aan mijn eerste skiles, wilde ik graag dat Sanne eerst in Nederland les zou nemen. Veilig en vertrouwd bij een Nederlands sprekende leraar en zonder al te steile hellingen. Vier dagen lang zal ze elke ochtend les krijgen in deze fantastische sport. We hopen dat ze er dan zoveel lol en vertrouwen in heeft, dat ze zonder problemen ook van de echte berg af durft en wil gaan. Voor de rest geen druk op de skileraar hoor!

Zoals ik al vertelde gaan we dus met de hele familie de bergen in. Dat is nog best lastig als je een accommodatie zoekt waar je met zijn allen in kan. Vind maar eens een huis voor tien volwassen en zeven kinderen. En nu hebben we als bijkomende factor de soort pistes. Voorheen wilden we graag zoveel mogelijk zwarte en verschillende pistes. Nu moeten we op zoek naar een wintersportgebied dat ook kindvriendelijk is, dus tevens een variatie heeft aan oefenweides (groene pistes) en blauwe pistes. Dat is nog best lastig te vinden.

Op advies van vrienden van ons, hebben we eens gekeken naar een ander land dan ons gebruikenlijke Zwitserland. Zo zou Oostenrijk zeer kindvriendelijk zijn, maar ook nog genoeg uitdaging bieden aan de ervaren skiërs. Aangezien wij verder geen enkele ervaring hebben met de skigebieden in dit land, leek het ons verstandig via een erkende reisorganisatie de mogelijkheden door te nemen. Dit leidde ons tot Neckermann. Hier konden we kiezen uit maar liefst 171 verschillende accomodaties! Bijna de helft daarvan is in Tirol te vinden. Wij dus waarschijnlijk volgend jaar ook!

Mijn vraag is dus eigenlijk wie er bekend is met wintersportreizen in Oostenrijk en welk skigebied aan te bevelen is voor de kleine skiër en de ervaren skiër. Ik hoor het graag!

Top Foto: www.shutterstock.nl