Het is nog zo moeilijk voor te stellen, maar er zijn al heel veel mensen bezig met hun zomervakantie. En de winter is nog niet eens begonnen! Ik begrijp het wel hoor. Ook op mijn werk moeten we tussen de ergste winterbuien door al aangeven wanneer we voornemens zijn in het zomer hoogseizoen vrij te nemen. Ik vind dat best lastig om zo ver vooruit te plannen. Wat dat betreft vind ik leerplicht helemaal niets. Voorheen konden we gewoon op het laatste moment wat boeken. Nu is dat geen optie meer, omdat of al je favoriete plekjes weg zullen zijn of je betaalt belachelijk veel meer. Nee, als je schoolgaande kinderen hebt, moet je er op tijd bij zijn. En dan nog heb je keuze stress.

Kamperen of toch niet?

Zoals je weet zijn wij fan van Italië en Portugal, maar het is niet helemaal zeker of dat met een kleine baby nog wel reëel is. Misschien moeten we deze zomer ietsje dichterbij gaan zodat we niet een heel eind hoeven te rijden. Gelukkig zijn er genoeg mooie bezienswaardigheden in Frankrijk, die we nog willen bewonderen. De vraag is alleen dan in wat voor een accommodatie je wil vertoeven. Persoonlijk zie ik een tent niet zo zitten met een baby, dus dat valt af. Een stacaravan of een luxe ingerichte safaritent kan ik mee leven. Zolang ik maar een toilet in de buurt heb. Dan is er nog uiteraard een keuze in reisorganisaties en daar zijn er zoveel van. Wij zijn eerder in Italië geweest met Roan en dat is ons uitermate goed bevallen. Ik denk dan ook dat wel als een camping in Frankrijk gaan boeken dit weer bij deze organisatie zullen doen. Onze oudste had namelijk tijdens de vakantie haar been gebroken en zowel op locatie als weer thuis was de opvang van Roan uitstekend en hartverwarmend. Wat dat betreft hebben zij bij mij een streepje voor.

Heb jij al je plannen rond? Zo nee, heb je hulp nodig om een keuze te maken? Doe dan de quiz bij Camping Expert. Zo ja, heb je nog tips voor ons als het gaat om vakantie met een baby en drie kleine kinderen? Ik hoor het graag!