Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Ik ben er zoooooo klaar mee”

Zoals je weet hadden wij een paar weken geleden ongewenste bezoekers in ons huis. Nou ja, eerder op ons hoofd. Naast Sanne waren ook Veerle en ik de pineut. Dit betekende eindeloos veel lotions in huis en kammen, kammen en nog meer kammen. Na drie ellendige weken waren we eindelijk helemaal luisvrij. Geen enkele neet was er op ons hoofd nog te vinden (door drie mensen gecheckt). Je kan je dus voorstellen dat ik wel door de grond kon zakken toen ik afgelopen vrijdag wederom neetjes ontdekte bij Sanne. Anderhalve week was ze schoon en nu zaten er weer eitjes in haar haren. Hoe kon dit toch? De dames van het kinderdagverblijf hadden daar wel, een nogal verontrustende, verklaring voor.

Dat luizen nog zo veel voorkomen komt voornamelijk door de ouders van de kinderen. Deze zijn in twee categorieën te verdelen:

De stille ouders
Deze categorie is de minst erge, maar toch erger ik me nu al aan deze ouders. Dit zijn de opvoeders, die luizen bij hun kind ontdekken, het behandelen en hem of haar naar de opvang / school sturen. Op zich allemaal geen probleem, ware het niet dat er een reële kans is dat het kind al anderen inmiddels heeft besmet. Zolang men niet geïnformeerd wordt, worden de kinderen niet gecheckt en kunnen de luizen zich steeds verder verspreiden. En zo ontstaat dus een luizenepidemie.

De gemakzuchtige ouders
Als ik deze tegen kom zal ik even een hartig woordje met ze praten. Blijkbaar zijn er ouders, die de luizen niet behandelen omdat “er toch niets tegen te doen is”. In deze categorie schaar ik overigens ook de ouders die niet de moeite nemen om na de lotion of shampoo nog dagelijks de haren te kammen. Ik begrijp het werkelijk niet dat er zulke mensen bestaan! Ik geef eerlijk toe, dat het best een klus is om elke dag weer die haren helemaal uit te pluizen, maar dat heb je toch gewoon over voor je kinderen? En ook voor al die andere kinderen? Maar welke egoïstische ouder doet er helemaal niets aan? Dat is toch geen leven voor een kind? Bij mij zal hij of zij niet komen spelen namelijk en ik kan me voorstellen dat kinderen onderling ook nog wel gemeen daarover kunnen zijn. Je zorgt er dus eigenlijk gewoon voor, dat je kind wordt buitengesloten. Wat voor een ouder ben je dan?!

In ieder geval ben ik dus de komende weken weer zoet met mijn kammetjes, waarvoor mijn dank! Dankzij de stille ouder heeft Sanne nu al twee keer feest op haar hoofd. Dus daarom ook hier mijn oproep:

Lieve ouders,

De vakantie is bij vele van jullie alweer voorbij. Dit betekent heel vaak dat er een luizenplaag volgt op de scholen. Ik wil jullie allen vragen om zelf de bolletjes van jullie kinderen te bekijken voordat ze naar school of het kinderdagverblijf gaan. Mocht je luizen zien? Geen ramp, maar behandel het en meldt het ook aan de leraar of pedagogisch medewerker.  En blijf vooral kammen daarna!  Laat andere kinderen niet meer de dupe worden. Wij zijn die beestjes meer dan zat!

Mijn dank!

 

 

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Saskia

  3 jaar ago

  Wat vervelend dat jullie er nu weer last van hebben. Bij mijn zoontje op school is daarom na elke vakantie weer een luizencontrole. Hopelijk blijven bij ons de luizen weg. Ik krijg al jeuk bij de gedachten.

 • Nadia Gard

  3 jaar ago

  Oohh jaa vreselijk is dat he die luizen ,
  Vroeger heb ik dat ook vaak gehad maar mijn moeder behandelde het altijd gelijk en checkte het echt elke dag zodat ze wist of ik het had behandelde het gelijk en na een paar keer gehad te hebben was het opeens weg gelukkig maar idd veel mensen in mijn klas hadden het ook en noemde een klasgenoot luizenkind en maakten echt van die kots geluiden vondt het zo zielig voor haar en ze barste toen ook in tranen uit.

  Succes en hoop dat ze niet nogmaals terugkeren en snel ‘weg’ en dat de ouders frequenter omgaan met checken en behandelen en dagelijks controleren want ik weet hoe rot het kan zijn..zacht uitgedrukt (een kapster zei zelf dat ze mn hoofd kaal wilde scheren vanwege de luizen voelde me zo k#t toen.. 🙁

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Als Sanne een jongen was geweest had ik dat waarschijnlijk gewoon gedaan

 • Ik snap dat niet, dat heb je zoals je zegt gewoon over voor je kind. Pfff ik snap goed dat je er onderhand klaar mee bent.

 • Balen! Ik ben luizenmoeder op school en we hebben daar al maanden last van een gezin dat constant onder de luizen zit en er niet voldoende voor doet. Ik snap dat ook niet. Het heeft er wel oor gezorgd dat we een ware luizenepedimie hebben op school

 • Marian zw

  3 jaar ago

  Ik mag straks op school ook weer alle hoofdjes controleren en we vinden gelukkig zelden iets. Is wel een klein schooltje

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Waar ik naar uit kijk - Mrs Mama on maart 5, 2017
 • Instagram
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Wat leuke feitjes over Winnie de Poeh

  Één van de oudste en meest bijzondere figuren uit een ...

  Sluiten