Wie kent hem nou niet, die grote oranje kater die gek is op pizza en lasagne. Die als knuffelbeertje Pookie heeft en die regelmatig zijn vriendje het hondje Odie pest. Ik denk dat meeste ouders deze kater Garfield wel herkennen. Het leuke is …. er is een nieuwe tekenfilm uit. Samen met mijn twee zoons van 5 en 6 jaar mocht ik aanwezig zijn bij de première van deze Garfield animatiefilm. Ik zal in vogelvlucht vertellen waar het verhaal over gaat.

Garfield, het verhaal

De film laat in het begin heel kort zien hoe Garfield terecht is gekomen bij zijn baasje Jon. Je ziet dus Garfield als kleine kitten en krijgt heel erg het gevoel dat je hem wel wilt aaien. Garfield heeft voordat hij bij Jon terecht komt een vader, maar daar wordt hij door achtergelaten. Op een nacht wordt hij tijdens zijn nachtelijke snack moment in Jon zijn huis ontvoert, samen met Odie. De ex van Garfield zijn vader, James, is namelijk in het verleden opgepakt geweest waar zij de vader van Garfield, Vic, verantwoordelijk voor houdt. Zij eist daarom een vrachtwagen vol aan melk, wat moet worden gestolen van de lactose farm door Garfield, Odie en Vic. Natuurlijk gaat dit helemaal niet volgens het plan, maar hoe kan het ook anders. 

Garfield (met de stem van Chris Pratt), de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic (met de stem van Samuel L. Jackson), onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

Odie and Garfield (voiced by Chris Pratt) in THE GARFIELD MOVIE.

In de bioscoop

De gehele film is in 4DX en zorgt ervoor dat je echt in de film gezogen wordt. Mijn zoon van 6 heeft op meerdere punten van de film echt keihard zitten lachen in de zaal. Mijn zoon van 5 vond bepaalde stukjes wel wat enger. Zo heeft James namelijk twee honden die haar helpen bij haar duivelse plannetje en die komen wat eng over. James krijgt ook een rode gloed om haar heen als zij duivels bezig is. Het is niet te eng, maar voor kinderen die wat sneller bang zijn is het goed om hier wel rekening mee te houden. Bovendien is de film voor kinderen vanaf 6 jaar. 

De hele film moet ook een brilletje van de bioscoop opgezet worden. Bij mij gaf dit toch wat strijd met mijn zoon van 5, want die was na 30 minuten het brilletje wel zat. Zonder brilletjes vond hij ook dat hij voldoende zag. Ik vond het vooral leuk dat door de 4DX versie je echt bijna kon voelen hoe pluizig Garfield is. De details zijn zo enorm goed te zien. De film is echt een aanrader. Er zit humor in, het is spannend, maar ook zeker vermakelijk gedurende de gehele film.