Ik ben helemaal in voor vrouwen power en al helemaal als de mannen er dan de dupe van zijn ;-). Niet in het echt natuurlijk, maar in de filmwereld. Ik kan echt er van genieten als het andere geslacht even goed in de zeik gezet wordt door het vrouwelijk schoon. Erg he? Maar dan moet het natuurlijk wel met een vorm van humor zijn. Het afgelopen jaar zijn er een paar van dit soort films uitgekomen in de bioscoop, dus ik kon mijn lol op. Eentje daarvan is Hustlers met onder ander Jennifer Lopez en Julia Stiles. (Dus wat anders dan Hustle.) Misschien heb je wel al de trailer voorbij zien komen?

Het verhaal

De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken…. Hustlers is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Het werd voor het eerst gepubliceerd in het New York Magazine door Jessica Pressler ’The Hustlers at Scores’.

Constance Wu and Jennifer Lopez star in HUSTLERS

De moeite waard?

Als je een hoogstaand stukje film wil zien, dan is Hustlers niet aan je besteed. Ben je op zoek naar een avondje vermaak met enthousiast acteerwerk van een leuke cast, dan is het een aanrader. Want dat is wat nou echt leuk is aan de film. Het plot is, zoals wel ook enigszins te verwachten valt, voorspelbaar voor de gemiddelde filmliefhebber. Maar dat hoeft de pret niet te drukken hoor! En een strippende J-Lo is voor de man ook niet onaardig om naar te kijken, dus voor zowel hem als haar een heerlijk avondje bankhangen en beeldbuis kijken.

Constance Wu and Jennifer Lopez star in HUSTLERS

Winactie

Ben je nieuwsgierig geworden naar Hustlers? Doe dan mee met de winactie en maak kans op één van de twee dvd’s. Je hoeft alleen maar een reactie achter te laten. Meedoen kan tot en met 5 februari. Succes!