Whoop whoop, ik heb een scoop! Puss in boots is terug! Eindelijk! En het is weer een echte aanrader om te zien. Voor degene die deze held op laarzen nog niet kent: bof jij even. Dan kan je namelijk hem nog gaan bewonderen in alle Shrek film en in het eerste deel van de Gelaarsde kat (zoals de film in het Nederlands heet). In de origine vertaling hoor je de zwoele stem van Antionio Banderas. In Nederland is het Jon van Eerd die de kattenstreken uit haalt. Maar waar gaat deze nieuwe film dan eigenlijk over?

Het verhaal van de Gelaarsde Kat 2

Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation weer een nieuw avontuur in het Shrek-universum. De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe. De gelaarsde kat gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud gaat om de mythische Wensster te vinden en zijn verloren levens terug te krijgen. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje. Op hun tocht worden de Gelaarsde Kat en Kitty, tegen beter weten in, bijgestaan door het sjofele, praatgrage, altijd opgewekte mormel Perro. De drie helden worden op de hielen gezeten door de misdadigers Goudhaartje en de drie beren, “Big” Jack Horner en de angstaanjagende premiejager de Grote Boze Wolf.

De Gelaarsde Kat

Onze ervaring

Als je de Gelaarsde Kat 2 in de bioscoop ziet is dat een hele bijzondere ervaring. De bas in de spannende scenes voel je gewoon in je lichaam trillen. Ik was even bang dat het te spannend zou zijn voor mijn dochters, maar ze leken er geen last van te hebben. Hetzelfde geldt voor de Grote Boze Wolf. Met zijn rode ogen en diepe stem is hij best creepy. De jonge kijkers kunnen daar misschien wakker van liggen. Verder was de film hilarisch. De chemie tussen de katten en het hondje is heerlijk om te zien. Wat ik vooral ook leuk vond, is dat uiteindelijk niets is wat het lijkt. Behalve Big Jack Horner dan. Dat blijft echt een schurk. Het moraal van het verhaal is dat iedereen veranderen kan en egoïsme nergens toe leidt. Maar het ligt er niet dik bovenop, dus de Gelaarsde Kat 2 is nog steeds vermakelijk om te zien. Een echte aanrader om met het gezin te kijken dus!

Meer film reviews lees je hier

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/


De Gelaarsde Kat