Ken je dat? Dat je soms producten voor kinderen tegenkomt of hebt en je af vraagt waarom er geen volwassen variant van bestaat. En nee, ik heb het niet over de Happy Meal van McDonalds, want dat was echt een verspilling van ieders tijd en geld om daar een editie voor de grote mensen van te maken. Ik heb het over de echt nuttige dingen des leven. Zo was ik met mijn jongste bezig met de wekelijkse zwemlessen en terwijl ik haar handdoek over haar hoofd trok, bedacht ik bij mijzelf: dit zijn handige dingen! Iedere ouder weet gelijk waar ik het over heb, namelijk de handdoekponcho! Of nou ja, zo noemen wij ze thuis. Ik had ze vroeger al voor de grotere kinderen en ben er nog steeds happy mee. Vooral omdat ze ook zo praktisch over de bandjes heen gaan. Dus waarom was er niet een zwemcape voor volwassenen? En wie heeft dit verzonnen ooit?

Waar komt de poncho vandaan?

Wist je dat de poncho al eigenlijk heel lang bestaat en zijn oorsprong vindt in de inheemse culturen van Zuid-Amerika? De eerste poncho’s werden al honderden jaren geleden gemaakt door de inheemse bevolking van de Andes, voornamelijk in het gebied dat nu bekend staat als Bolivia, Peru, en Chili. Deze vroege poncho’s waren vooral functioneel en bedoeld om de drager te beschermen tegen de harde weersomstandigheden in de bergen. Ze werden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol van lama’s en alpaca’s, die lokaal beschikbaar waren en uitstekende isolerende eigenschappen hadden. Tijdens de jaren 60 en 70 werd de poncho populair in de hippiecultuur en tegenwoordig zijn er veel designers die het als mode item herintroduceert hebben. Dit unieke kledingstuk blijft een favoriet voor diegenen die een combinatie van stijl en comfort zoeken. Dus waarom dan ook niet voor de badmode?

Gevonden!

Terwijl ik tijdens de zwemles mijmerde over de poncho en waarom de handdoek variant zo praktisch was en deze niet in grote maten uitgevonden was, kwam er een persbericht binnen. Je raadt het nooit! Er is gewoon een webshop gespecialiseerd in poncho handdoeken. Het heet alleen wat anders, namelijk Zeemeermantel. Natuurlijk ging ik gelijk neuzen tussen de verschillende kleurtjes en ben ik in de stoute schoenen gestapt en heb de betreffende webshop een mailtje gestuurd. Dit wilde ik zo ontzettend graag proberen. Gelukkig was de interesse geheel wederzijds en ben ik al enkele weken in het bezit van een echte Zeemeermantel. In de kleur koningsblauw, want dat is mijn favoriete kleur. En ja, ik ben er ontzettend blij mee.

@meervanmir.eu

Check mijn nieuwe zeemeermantel! Eindelijk ook zo’n heerlijke poncho voor het zwembad en het strand. En ja, ik kan mij omkleden terwijl ik het aan heb. Ideaal dus voor deze mama #poncho #zeemeermantel #musthave #beachlife

♬ Ready for the Summer – RudeLies & Annie Sollange

De ervaring

De eerste keer dat ik mijn Zeemeermantel droeg was tijdens het kinderfeestje van mijn tweede dochter. Ik had niet heel veel zin om in mijn badpak bij al die jonge kinderen te paraderen en wilde wel makkelijk het zwembad in kunnen springen als het nodig was. Dus liep ik trots rond in mijn nieuwste aanwinst. Binnen de kortste tijd stond de hoofd badmeester naast mij. Hij plukte aan mijn poncho en ik dacht even dat het niet aan mocht in het zwembad. Nee, hij wilde weten waar ik het vandaan had, want hij had nog niet eerder zo’n mooie gezien. Hij had ze zelf van een andere winkel en die waren duidelijk van mindere kwaliteit, aldus de badmeester. En als hij het zegt, dan geloof ik dat uiteraard helemaal.

Wat mij zelf ook zeer goed beviel is dat ik mij kan omkleden terwijl ik mijn Zeemeermantel aan heb. Genoeg ruimte onder mijn handdoekponcho om gewoon mij te ontdoen van mijn badpak en mijn ondergoed aan te trekken zonder in mijn blote billen te staan. Als je dan met 8 vriendjes van je dochter staat is dat wel een heel fijn idee. Het werd dus gewoon een omkleedponcho.

Vorige week heb ik het ook aangedaan tijdens een uitje in een enorm waterpark. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik mij heel comfortabel voel in mijn Zeemeermantel. Het droogt ook ze lekker snel. Dus ja, ik kan het een ieder aanraden om gewoon zo’n leuke handdoekponcho aan zich zelf te geven. Het maakt je echt helemaal klaar voor de zomer!