Ben jij toe aan een vakantie? Even een pauze van werk of ben je al lekker met pensioen? Het is tijd voor vakantie! Wat voor een vakantie boek je als je (enige) zorg nodig hebt. Heb je al wel eens gehoord van seniorenreizen? Met seniorenreizen is veel mogelijk. De ideale vakantie voor senioren. Lees hier wat seniorenreizen inhoudt en om welke redenen jij seniorenreizen moet boeken.

Leuke seniorenreizen voor ouderen

Seniorenreizen zijn ontzettend leuk om mee te maken. Een leuke vakantie met andere ouderen. Samen genieten van gezellige activiteiten. Seniorenreizen worden georganiseerd voor ouderen in verschillende situaties. Je hebt verschillende seniorenreizen waar je mee kan gaan. Van te voren is het verstandig om te kijken welke soort vakantie het beste bij je past. Zo krijg je de juiste zorg die je nodig hebt.

 • Voor ouderen met geen of lichte zorg
 • Voor ouderen met intensieve zorg
 • Voor ouderen met één of meerdere beperkingen
 • Voor ouderen met visuele of verstandelijke beperkingen
 • Mantelzorgers en partners met dementie
 • Voor gezinnen met een ziek familielid

Voor elke situatie zijn er speciale seniorenreizen. Of je nu helemaal geen zorg nodig hebt en graag op vakantie met leeftijdsgenoten wilt. Of wanneer je juist wel intensieve zorg nodig hebt en graag met je partner op vakantie wilt. Een vakantie is om te kunnen genieten en ontspannen. Hoe lekker is het als je op vakantie kan en er voor je wordt gezorgd zodat je volledig kan genieten van je vakantie. Lekker tot rust komen, gezelschap om je heen en mee doen met allerlei leuke activiteiten. 

Waarom jij seniorenreizen moet boeken

Je weet nu welke seniorenreizen er zijn. Maar waarom zou je seniorenreizen boeken? Aan seniorenreizen zitten ontzettend veel voordelen en leuke kanten. We zetten ze graag voor je op een rijtje. 

 • De seniorenreizen zijn speciaal voor ouderen georganiseerd. Alles hierop is aangepast voor ouderen. Je bent daar met je leeftijdgenoten, partner of vrienden. Geen last van jonge kinderen of mensen die te veel lawaai maken. Maar rustig met andere senioren. 
 • Tijdens seniorenreizen zijn er begeleiders en verzorgers mee. Ongeacht welke zorg je nodig hebt, ze zijn gediplomeerd om jou de zorg te geven die je nodig hebt. Of je nu lichte zorg nodig hebt of intensieve zorg bij de dagelijkse zaken. Ze helpen je met alle liefde zodat jij kan genieten van je vakantie. 
 • Het gezelschap mag zeker niet ontbreken en daar is hier zeker geen gebrek aan. Je gaat met een groep op vakantie waardoor je je zeker niet alleen hoeft te voelen. Veel andere senioren die je situatie kennen of weten welke zorg je nodig hebt omdat ze het zelf ook nodig hebben. Het is makkelijk hierover te praten als je de situaties van elkaar begrijpt. 
 • De activiteiten die worden georganiseerd zijn erg breed. Hierin heb je veel variatie zodat er voor iedereen wat leuks tussen zit om te doen. Je hebt leuke activiteiten. Van leuke fietstochten of wandeltochten tot workshops en spelletjesavonden. Je kan zelf kiezen met welke activiteit je mee wilt of juist niet.  
 • Op de seniorenreizen zijn alle keuzes en opties aan jou. Je mag zelf bepalen of je mee wilt doen met een activiteit of dat je liever een keer overslaat. De keuze is volledig aan jou! Je bent zeker welkom op alle activiteiten die zijn georganiseerd, maar het is daarnaast goed als je soms wat tijd voor jezelf wilt hebben. Een boek lezen of misschien met andere vakantiegangers een spelletje doen. 

Er zitten veel voordelen aan seniorenreizen. Het is ideaal om op vakantie te gaan en geen zorgen te hoeven maken om de dagelijkse zaken of je zorg, toch? Lekker genieten van leuke activiteiten die worden georganiseerd samen met andere ouderen en de begeleiders. Of juist lekker eindelijk een boek lezen die al tijden op je nachtkastje ligt. Je hebt genoeg tijd om te relaxen. 

Seniorenreizen boeken

Voordat je op seniorenreizen gaat kan je van tevoren goed kijken welke soorten er allemaal zijn. Daarnaast bij welke jij het meeste tot je recht komt. Wanneer je weinig zorg nodig hebt kan je gemakkelijk met seniorenreizen mee voor geen tot lichte zorg. Zodra je een visuele beperking hebt kan je het beste mee op seniorenreizen voor ouderen met visuele beperkingen. De locaties en begeleiding is speciaal voor elke soort seniorenreizen afgestemd. 

Heb je al zin in vakantie? Je kan gemakkelijk seniorenreizen boeken wanneer je wilt. Kijk goed welke soort vakantie het beste bij je past en met wie je gaat. Zo kan je straks op seniorenreizen en optimaal genieten van de vakantie. Leuke activiteiten doen, geen zorgen maken over je eigen zorg die je nodig hebt en gezellig met anderen sociaal zijn.