Als jij op vakantie graag aan het water zit is een van de prachtige vakantieparken aan de Friese meren echt iets voor jou. De Friese meren zijn een populair vakantiegebied onder alle watersporters. Maar ook als jij niet perse het water op wilt is een vakantie naar de Friese meren erg aan te raden. Het is namelijk een van de unieke natuurgebieden in Nederland. 

Vakantieparken met accommodaties direct aan het water

Veel vakantieparken rond de Friese meren hebben accomodaties die dicht aan het water grenzen. Zo kan je gemakkelijk met een boot aan jouw eigen steiger aanmeren. Maar zelfs als je niet je eigen boot hebt maar er puur zit voor de natuur is het een prachtige accommodatie wanneer je direct aan het water zit. Zo van je tijdelijke eigen tuintje over het water kunnen uitkijken.

Nog meer water met een vakantiepark aan zee

Mochten de Friese meren niet aan jouw wensen voldoen en wil je nog meer water dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een vakantiepark aan zee. Niet ieder park aan zee is natuurlijk hetzelfde. Dus je kan er ook altijd voor kiezen om in de buurt van de zee op een park te zitten. Zo hoef je wederom niet perse het water op of in om ervan te kunnen genieten. Lekker uitwaaien met een wandeling over het strand is zeker een optie. Maar waarom zou je niet eens een echte vakantie aan zee willen met een accomodatie die zich echt op het strand bevindt. Zo kijk jij vanuit je woonkamertje direct uit over de zee. En kan je de eb en vloed van dichtbij ervaren. 

Een vakantie naar de Waddeneilanden

Wanneer je na een paar mooie vakantie nog niet uitgekeken bent op het water dan is een Waddeneiland zeker nog een interessante optie. Maar natuurlijk kan je ook direct naar de Wadden, want waarom zou je ook niet. Neem bijvoorbeeld Texel. Het is misschien wel een klein eiland, maar dat betekend dat je zeer relax alles kan bekijken en overal van kan genieten. Texel heeft maar 7 dropjes en ze zijn allen de moeite waard om te bekijken. Het “belangrijkste” dorp op Texel is uiteraard Den Burg. De helft van alle inwoners woont namelijk in dit dorp. Het is ook een historisch dorp en heeft een gezellig centrum. Met vele winkels en prettige barretjes en restaurants kan je er gemakkelijk een dag genieten.

Maar naast dorpjes heeft Texel ook een aantal echte aanraders als het aankomt op andere bezienswaardigheden. Zo is er natuurlijk Ecomare waar je vanalles te weten zal komen over de Waddenzee en de oorsprong van het eiland zelf. Wat jouw vakantie wensen dan ook zijn, Nederland heeft altijd wat te bieden.