Vandaag ben ik met mijn jongste zoon (6j) Matteo naar de filmpremière van de familiefilm KNOR geweest. We hadden de trailer daarvoor al gezien en aan het hoeveelheid varkenspoep, was het enthousiasme voor de film al gewekt! Aangezien het in Pathé Tuschinski Amsterdam was, kon de lol niet op, omdat we lekker saampjes met de trein heen gingen!

De film

KNOR is de eerste lange Nederlandse animatiefilm ooit! Met stop motion techniek, hebben producent Marleen Slot en Mascha Halberstad (met hun team van animatoren) er een echt prachtige authentieke film gemaakt! 

De film is gebaseerd op het populaire boek ‘De wraak van Knor’ van Tosch Menten (ook bekend van Dummy de Mummie). Het verhaal gaat over de negenjarige Babs met haar familie en beste vriendje Tijn. Voor haar verjaardag, van haar opa uit Amerika, krijgt ze het varkentje Knor cadeau. Daar zijn haar ouders niet helemaal blij mee. Uiteindelijk mag ze Knor houden als hij voor de puppy cursus slaagt. Opa lijkt een dierenvriend, maar is toevallig terug uit Amerika terwijl in het dorp de worstenwedstrijd, van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens, van de eeuw wordt georganiseerd….

Op het grote scherm komen de poppen en het decor prachtig in beeld! Je kan duidelijk zien dat alles met enorme aandacht is gemaakt en alle minuscule draadjes van stof, gewoon kloppen. Erg bijzonder om te zien hoe poppen op deze manier tot leven kunnen komen!

Knor de film

Het verhaal van KNOR

Met veel vermaak word je in het leven van Babs meegenomen. Babs is, net als haar familie, vegetarisch. Haar moeder houd met veel liefde en aandacht een eigen moestuin bij, waar elke avond heerlijk van gegeten word. 

Tot op een dag, haar opa terug komt uit Amerika en in het schuurtje (dat eigenlijk het clubhuis van Babs en beste vriendje Tijn is) blijft logeren. Dit levert niet alleen ergernis op bij Babs en Tijn, ook haar moeder staat niet te springen om het onverwachte bezoek! Dit spanning is om te snijden, maar opa lijkt dit niet door te hebben. Opa is duidelijk geen vegetariër, maar lijkt wel een dierenvriend. Babs begint na verloop van tijd toch een warm hart voor haar opa te ontwikkelen. 

Haar verjaardag is binnenkort en ze wil niets liever dan een hondje als cadeau. Helaas is haar vader allergisch en is ze toch verdrietig dat ze geen hondje heeft gekregen. Haar opa wel een verrassing voor haar en neemt haar mee naar een boerderij om een biggetje uit te kiezen! Eerst vond ze het een gek idee, daarna was het eigenlijk een te gek idee! Haar opa zou haar wel helpen met de verzorging.

Thuis is haar moeder er minder van gediend met dit onverwachte cadeau, maar word toch omgehaald om het te proberen. Er zijn 3 regels: 1. Niet in huis 2. Niet in de moestuin 3. Poepen op de kattenbak. Voor een jong biggetje een bijna ongrijpbare taak, maar Babs en opa doen alles om te zorgen dat Knor bij hen kan blijven. Gaat het Babs lukken om Knor veilig thuis te houden? 

Onze ervaring

Deze leuke film is geschikt voor kinderen tussen 4 en 10 jaar, maar als ouder heb ik mijzelf zeker ook vermaakt met de humor die in de film is verweven. Als je de kans krijgt om met je kinderen mee te gaan, zou ik het zeker aanraden!

Bij vertrek kregen we geheel in stijl een vegetarische saucijzenbroodje en zelfs een ecotuintje mee naar huis! Hij is geschikt voor zowel in de tuin als op balkon, want het is 30 bij 30 cm. Matteo kan niet wachten tot we hem in elkaar zetten om zijn eigen moestuintje te onderhouden!

Ecotuintje

Deze oppotpotjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Ze bestaan uit houtvezels uit duurzaam beheerde bossen en bevatten geen technologische toevoegingen of chemische bestandsdelen. Deze potjes 100% afbreekbaar. Ze maken de grond zelfs vruchtbaarder, omdat ze vergaan tot humus, wat een positief effect heeft op de groei van jonge planten.

Knor de film