Als kind heb ik ontzettend veel met mijn jongere broertje gespeeld. We konden eindeloos bouwen met de Lego en de meest spannende avonturen beleven met de GI-Joe’s. Eigenlijk met al zijn stoere speelgoed. Er was echter één ding waar ik nooit mee mocht spelen van hem en dat was zijn op afstand bestuurbare auto. Ik weet nog heel goed dat het een prachtige rode auto was en dat ik stront jaloers er op was. Urenlang was hij er mee bezig, tot vervelends aan toe. Want hij ging dan ook irritant tegen je benen aan rijden en zo. Hoe jaloers ik er ook op was, ik was net zo blij toen dat ding kapot ging. Eigenlijk wilde ik zelf een op afstand bestuurbare auto hebben, maar durfde ik dat gewoon niet toe te geven. Het was daarom des te leuker dat ik er nu eentje ontving om te kunnen reviewen. Voordat de meiden thuis kwamen, heb ik de doos uitgepakt en ben ik aan de slag gegaan. Pas toen deze mama echt helemaal klaar was mochten zij een rondje wagen. 

Mijn eerste op afstand bestuurbare auto

De droom auto waar me mee mochten spelen is RC Docer Racer van Little Tikes. Het is een raceauto en bullddozer ineen en uitermate geschikt voor peuters. (Uiteraard te koop bij Bol). Qua rijgedrag dus prima voor mij om eens te proberen. Het duurde ook echt even een paar minuten voordat ik echt het gevoel kreeg voor het apparaat. En torn begon de lol pas echt. Tijdens het rijden kon ik de race auto transformeren naar bulldozer en weer terug. Ik heb ook de schoenen van de kinderen even weggeduwd met de Docer Racer, dus een beetje kracht zit wel in het voertuig. Helaas was de pret van korte duur, want de kinderen kwamen thuis en hebben de review verder volledig over genomen. Snik!

De ervaring van de peuter

Het was voornamelijk de driejarige dame die er echt geen genoeg van kreeg. De Docer Racer reed de hele kamer door. Er was even een klaagmoment dat ie alleen nog maar achteruit ging, wat opmerkelijk is aangezien er alleen een standje vooruit op zit, maar na het draaien van het voertuig was het weer normaal. “Mama, je hebt hem gemaakt! Wat goed!” Ja, ik ben echt enorm technisch. Maar zoals dus gezegd, de Docer Racer kan alleen recht vooruit en naar links en naar rechts. Het heeft maar vier knopjes op de afstandsbediening, dus echt kindvriendelijk. Een knopje om naar links te gaan, een knopje om naar rechts te gaan. Een knopje om om te bouwen naar bulldozer en eentje voor de racewagen. Makkelijk hè? Daarom is het uitermate geschikt voor de peuter.

https://meervanmir.eu/review-rc-docer-racer-van-little-tikes