Als je twee bekende getalenteerde Nederlanders bij elkaar zet, kan je ergens wel verwachten dat daar een eveneens getalenteerd kind uit zal voortkomen. Zo is dat ook vergaan met Antonie Kamerling en Isa Hoes. Samen kregen zij Merlijn en Vlinder. De eerste is acteur in een videoclip als ode aan zijn overleden vader en de tweede heeft samen met haar moeder een boek geschreven: Engel.

Engel is een heel bijzonder meisje dat een speciale gave heeft: ze kan wensen in vervulling laten gaan. Maar niet alle wensen; alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt de gave te zijn kwijtgeraakt. Gelukkig kan ze niets voor de kidnappers betekenen omdat het allemaal slechteriken zijn. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan..

Het boek is nu verfilmd

Gisteren is de verfilming van het boek Engel in premiere gegaan. Met rollen voor Liz Vergeer, Isa Hoes en Barry Atsma belooft het een goede film te worden. Het verhaal lijkt op het eerste gezicht hetzelfde gebleven.

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen. Al snel komt engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Fleur was eerder deze week al naar de film geweest en liet mij weten, dat het een geslaafd uitje was. Engel zou geschikt zijn voor alle leeftijden en is een goede opening voor een gesprek over groepsdruk. Daarnaast is de film ook gewoon vrolijk en vol humor. Aldus Fleur. Haar volledige verslag lees je op haar website.

Meer filmrecensies kan je hier vinden, zoals The Secret Garden.