Oh mensen, ik ben zo blij! Ken je dat als je kind een favoriete serie heeft en je inmiddels deze woord voor kan naspreken, omdat je het niet enkele keren hebt gezien maar eindeloos vaak? Ik probeer ze dan nog wel eens af te leiden met een andere serie, maar meestal vragen ze na slechts enkele minuten al om het oude vertrouwde Buurman & Buurman. Inderdaad, hier thuis zijn ze enorm fan van de twee ‘handige’ buurtjes. Ik snap het ook wel hoor, ze zijn ook erg grappig met hun eigenaardige bouwcreaties en opmerkingen. Maar als je een aflevering inmiddels gemiddeld veertig keer gezien hebt, dan zijn de grappen van de buurmannen soms niet zo geestig meer. Maar ik heb dus goed nieuws! Het weekend van 8 april komt er namelijk een nieuwe film uit van Buurman & Buurman!

Lees ook: Buurman & Buurman experimenteren er op los

Het verhaal van Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Het verhaal in deze film is bijzonder opgezet. Buurman & Buurman kijken samen naar oude filmpjes van hun creaties. Eigenlijk is het dus gewoon een soort verzameling van korte afleveringen aan elkaar gebreid met behulp van een filmrecorder. Het maakte het een ideale film om naar te kijken. De meiden (3 en 4) konden het prima volgen en hun aandacht erbij houden. Voor deze mama was het ook wel leuk om weer eens nieuw materiaal te zien van de buurtjes Pat en Mat. Wist je trouwens dat Kees Prins en Siem

van Leeuwen, die de stemmen inspreken van de mannen, de afleveringen één keer bekijken en daarna improviserend alles inspreken? Als je dat weet kijk je toch anders naar Buurman & Buurman. Anyway, de film is dus een absolute aanrader. Het duurt nog geen uur, maar ik verzeker je dat het een uur vol humor is. Mijn meisjes moesten er hard om lachen, maar ook ik vond het zeer vermakelijk.

Lees ook: Buurman & Buurman in het theater

Winactie

Uiteraard geloof je mij op mijn woord, maar ga vooral het zelf zien. Ik kan je wellicht daarbij helpen, want ik mag 2×2 kaartjes weggeven voor deze splinternieuwe film. Je ontvangt niet alleen de kaartjes, maar ook nog een doe-boek en de dvd van 40 jaar vrienden. Je maakt kans op de tickets door een reactie achter te laten onder dit bericht. Je kan meedoen tot en met 14 april aanstaande en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden ook nu weer van toepassing. Deze kan je hier vinden.

Lees ook over de theater voorstelling “A je to“.