Soms krijg je van die herinneringen op social media van “weet u deze nog?”. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel me dan ook wel eens gewoon oud. Het lijkt nog als de dag van gisteren, dat ik Tetris wedstrijden speelden op de gameboy. Helemaal geweldig als je met de kabel er twee aan elkaar kon linken en echt tegen elkaar kon spelen. Dat was geweldig! Al snel kwam de liefde voor Super Mario, alhoewel ik daar niks van bakte. En toen was Nintendo niet meer alleen. Er kwamen andere spelcomputers op de markt met andere spelletjes, die je weer niet op je eigen set kon spelen. Mega irritant was. Er ontstonden kampen tussen de pubers. Je was ofwel team Ninteno of team Playstation. De Xbox kwam veel later pas. Uiteraard bleef ik trouw bij mijn merk, maar er was één spel van de Playstation dat mij wel intrigeerde. En dat was Sonic the Hedgehog.

Sonic the Hedgehog als film

Nu, vele jaren later, is dit blauwe mannetje (niet smurf) weer helemaal terug van weg geweest en is een carrière als filmster gestart. Misschien heb je destijds de trailers voorbij zien komen? Zo niet, here it is:

Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ik hoorde om mij heen dat het verrassend leuk was. Met Jim Carrey als slechterik en James Marsden (jammie) als hoofdpersonage naast Sonic the Hedgehog is het sowieso een vermakelijke film om te kijken. Toch?

Sonic the Hedgehog film

Het verhaal van de film

In het kort is het verhaal van Sonic the Hedgehog vrij simpel: goed versus kwaad. Als beschrijving voor de bioscoop vond ik het volgende:

Sonic is een super snelle antropomorfe blauwe egel. De overheid is erop gebrand om Sonic te pakken te krijgen. Sheriff Tom Wachowski, een sheriff uit het klein stadje Green Hills, besluit om af te reizen naar San Francisco om Sonic te helpen in zijn strijd tegen de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik.

Als ik de recensies mag geloven is Jim Carrey als slechterik gewoonweg fantastisch en maakt hij de hele film. James Marsden wordt als oké beschreven. Ach, voor mij hoeft hij alleen mooi te zijn. En wist je trouwens ook dat Sonic zelf was aangepast door de filmstudio nadat er veel kritiek op zijn uiterlijk was geleverd? Kortom, prima om voor binnen te blijven deze herfstdagen. Oh ja, deel twee is ook al onderweg, dus ergens moet het een succes zijn geweest. Lijkt me.

Meer filmrecensies kan je hier vinden