Heb je iets te vieren of ben je gewoon op zoek naar een recept voor lekker toetje? En ben je net zoals ik dol op chocola? Dan heb ik een heerlijk recept om lavacakejes te maken voor je! Het is niet zo moeilijk te maken, je hebt er niet veel voor nodig en het ziet er nog steeds super mooi uit. Wat wil je nog meer? Genoeg redenen dus om snel aan de slag te gaan en zelf deze lekkernij te maken, maar vooral ook op te eten!

Wat heb je nodig om vier heerlijke lavacakejes te maken?

  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gr chocola
  • 100 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 50 gram suiker

Zo maak je deze lekkernij

Zoals altijd begin je met het verwarmen van de oven en wel op 200 graden. Vervolgens pak je de boter en smelt je deze en de chocola Au bain-marie. Je weet wel, het badje.

Klop ondertussen de eieren, eidooiers en suiker in een mixer tot een luchtig mengsel. Af en toe proeven is zeker niet erg. Spatel daarna dit mengsel door het boter/chocolade-mengsel. En voeg de bloem toe. Roer dit goed door elkaar heen. Eventueel kan je er ook nog een scheutje van een lekker likeurtje of vanille-extract aan toevoegen als je dat lekker vindt.  

Pak dan vier soufflepotjes of andere ovenbestendige kommetjes en vet die in met boter. Doe er dan een beetje cacaopoeder of bloem in, zodat de lavacakejes makkelijker uit het potje gaan na het bakken (foto links).

Verdeel het chocolademengsel over de potjes en zet ze 12 tot 14 minuten in de oven (foto rechts)

Haal ze dan uit de oven, stort het cakeje gelijk op een bord en garneer met wat poedersuiker en lekker vers rood fruit. En daarna snel serveren natuurlijk, want warm zijn de lavacakejes gewoon het lekkerste!

Voor meer heerlijke en makkelijke recepten van Lieke klik je hier.