Wie houdt er nou niet van Kerst? Die gezellige tijd met lichtjes, familie, lekker eten en een algeheel vredig gevoel? Nou, ik. Ik schreef zelf vorig jaar een blog met 9 redenen waarom ik niet van kerst hou. Daarom was ik ook de aangewezen persoon om voor MeerVanMir de kerstfilm ‘de Grinch’ te bezoeken.

De Grinch gaat namelijk over een groen, harig, chagrijnig beest. Daar kan ik me nog niet zo erg in herkennen, maar het feit dat hij niet van Kerst houdt spreekt me des te meer aan. Want al dat gedoe, pfff, ik zie er vaak alleen maar tegenop. Het massaal inslaan van Kerstboodschappen, het opgeprikte gezellig doen, het twee dagen op elkaars lip zitten en onszelf volstouwen… nee, niks voor mij. Het liefst zou ik twee dagen in mijn bed blijven liggen met Netflix en bezorgpizza’s.

Zo ook de Grinch. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij tot januari de winkel niet meer in hoeft voor boodschappen, hij heeft een hekel aan de lichtjes en gezellige kerstversiering, en hij smijt zijn wekkerradio de kamer door als deze alleen maar kerstmuziek speelt. Herkenbaar.

Het kerstfeest stelen

Bij de Grinch is het echter zo erg, dat hij besluit het kerstfeest in zijn dorpje te stelen. Dat lukt hem bijna, maar het blijkt dat het kerstgevoel niet alleen afhankelijk is van versiering en cadeaus. Uiteindelijk zorgt het lieve meisje Cindy-Lou ervoor dat onze Grinch ontdooit en voor het eerst in jaren een leuke Kerst heeft!

En ja, zelfs de ergste mopperkont (ik) komt hiervan in de kerststemming. Het verhaal is gebracht met de grapjes die we gewend zijn van Illumination en Universal Pictures, dezelfde makers als van de Minions film. Dat is dan ook het niveau: grappig voor jong en oud.

Ik bezocht de film samen met mijn zoon van 8, ook niet vies van wat Grinchachtige buien. Eigenlijk had hij namelijk helemaal geen zin om naar de film te gaan, hij wilde gewoon op de bank hangen en niks doen. En dan ook nog helemaal naar Amsterdam… pfff.

Maar: zelfs hij kwam vrolijk uit de film! De adviesleeftijd is vanaf 6, maar er zaten veel jongere kinderen in de zaal. Vanaf een jaar of 4 is hij echt al heel leuk.

Kortom: de Grinch is dé film voor de hele familie.

Geschreven door Lisette

Winactie

Lijkt het je wel wat om zelf deze film te zien? Dan heb ik goed nieuws, want inmiddels is deze uit op dvd en ik geef er twee weg, inclusief groene muts. Je maakt kans door een reactie achter te laten onder dit bericht of op Facebook. De winactie loopt tot en met 24 april. Succes!