De inrichting van een huis is altijd aan trends onderhevig. Het ene moment is een luxe inrichting in de mode, terwijl het andere moment landelijke elementen de trend is. Dit geldt niet alleen voor de inrichting van bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook voor de inrichting van de badkamer.

Elk jaar komen er wel weer nieuwe badkamertrends opzetten. Deze trends zijn niet altijd een volwaardig jaar in de mode, maar volgen elkaar relatief snel op. Op dit moment zijn er in ieder drie opvallende badkamertrends. Deze trends zijn bepalend voor de manier waarop je je badkamer nu in kunt richten. Waarom? Omdat de aanbieders van bijvoorbeeld sanitair zich óók op deze trends richten.

Trend 1: veel aandacht voor details

In een huidige badkamer gaat heel veel aandacht uit naar details. Je kunt hierbij denken aan de wastafelkraan, aan de radiator en aan kleinere details in bijvoorbeeld de douche. Door veel aandacht aan deze details te besteden, maak je je badkamer in ieder geval volledig naar wens.

Dat er veel aandacht voor details is, blijkt uit het huidige aanbod. Zo is het mogelijk om uit allerlei soorten wastafelkranen te kiezen. Je kunt uit meerdere vormgevingen, uit meerdere kleuren en uit meerdere materialen kiezen. Bepaal daarom goed van tevoren wat voor stijl je in je badkamers wenst te creëren. Aan de hand van deze stijl richt je je badkamer volledig naar wens in.

Trend 2: aardetinten

De kleuren die je in je badkamer verwerkt, zijn bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Op dit moment is het in ieder geval een trend om voor aardetinten te kiezen. Als we het over aardetinten hebben, hebben we het bijvoorbeeld over bruine tinten. Ook tinten als taupe en beige doen het op dit moment erg goed.

Wil je bijvoorbeeld nieuwe badkamermeubels aanschaffen? Dan merk je al snel genoeg op dat de meubels in dergelijke kleuren aangeboden worden. Bepaal goed voor jezelf welke aardetint je mooi vindt én in je badkamer past.

Opvallend is ook dat de kleur groen aan een ware opkomst bezig is. Je kunt tegenwoordig ook badkamermeubels en details in het groen bestellen. Daarmee creëer je in ieder geval een fraai contrast met de aardetinten!

Trend 3: luxe & natuurlijke materialen

Tot slot is het ook een ware trend om voor luxe en natuurlijke materialen te kiezen. Onder meer nikkel, koper en goud zijn materialen die je in de huidige badkamers veelvuldig aantreft. Ook talloze houtsoorten en natuurstenen doen het in de huidige badkamers goed. Belangrijk voordeel van hout en steen is dat je hier een prachtig contrast mee creëert. Ongeacht wat je wensen zijn, kun je in ieder geval altijd een prachtige badkamer ontwerpen. Met dank aan deze drie badkamertrends.