Ik heb een dingetje waar ik al een tijdje over aan het nadenken ben. Je kent mij, ik denk altijd over alles na, maar hierover nu al ongeveer zo’n acht jaar. Zo lang wonen we nu ook al in onze huidige woning. En zo lang zit ik al te twijfelen of we nu wel of niet de televisie eens een keertje moeten ophangen. Het heeft geen spoed, dus is het er ook nog nooit van gekomen. Maar nu, kriebelt het wel weer een beetje om ons kijkscherm toch met een tv-beugel aan de muur te bevestigen.

Grijpgrage kinderhandjes

Drie kinderen lang heeft onze televisie rustig op het dressoir gestaan. Toen kwam de jongste telg. Zij wil het liefst helemaal in de tv kruipen. Ze pakt het kinderkrukje erbij, zet deze voor de kast en gaat er op staan. Kan mij niet voorstellen dat ze dan een beter beeld heeft op zo’n twintig centimeter afstand, maar het weerhoudt haar er niet van. En ja, als dan kinderen voor kinderen op YouTube afgespeeld wordt en ze hand in hand gaan zingen, dan wil de peuter graag ook actief mee doen. De onderste rand van de televisie staat dus inmiddels vol met kleine kinderhandjes. Ik kan die natuurlijk prima wegpoetsen (als ik niet zo lui was), dus dat is geen probleem. Mijn angst is dat het enthousiasme op een gegeven moment te veel wordt en de gehele televisie naar voren kantelt. Op haar hoofd!

Mooier aanzicht

Natuurlijk is het eerste eigenlijk al reden genoeg om een tv-beugel aan te schaffen. Niet alleen de peuter is zorgwekkend, maar ik zelf ben ook nog wel eens onhandig. Soms wil ik de tv-meubel net wat naar voren schuiven en zie ik het hele scherm heen en weer zwaaien. Ik houd mijn hart dan vast! Maar het is ook eigenlijk gewoon net wat mooier als je televisie aan je muur hangt. Althans, dat vind ik. Op de een of andere manier betekent het vaak minder zichtbare snoeren en oogt het gewoon verzorgd en rustig. Redenen genoeg dus om toch maar eens mijn klushanden te voorschijn te halen en dit project aan te pakken. Nu nog alleen wat tijd ervoor vrij maken…

Zelf doen?

Volgens de fabrikant van de tv-beugel kan ik haar product prima zelf aan de muur bevestigen. Ze weet alleen blijkbaar nog niet dat ik geboren ben met twee linkerhanden. Ik ben zo iemand die dan door een stroomkabel heen boort. Of het hangt daarna helemaal scheef, omdat ik de waterpas niet gebruik. En om eerlijk te zijn, weet ik ook echt niet hoe ik zoiets überhaupt ophangen moet. Gelukkig krijg je vaak wel iets van instructies mee opgestuurd. En als je een beetje goede kwaliteit in huis haalt, dan is er tegenwoordig ook een app instructie beschikbaar! Voor mensen zoals ik, die eigenlijk dit soort dingen niet aan durven. Maar even tussen jou en mij, emancipatie is op dit soort momenten niet aanwezig. Het is een mooie klus voor manlief. Als hij eindelijk tijd ervoor heeft…