De huid van een kind is een kostbaar iets waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Dit betekent dat je er gewoon geen troep op moet smeren. Nu de zomer weer nadert is het dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over welke zonnebrand crème je gaat gebruiken, voor zowel jezelf als je kind. Maar een huidverzorging gaat verder dan alleen een crèmetje smeren in de zonnige maanden. Eigenlijk moet de huid het hele jaar door gewoon verzorgd worden. Helaas schiet dat bij menig mens er vaak bij in.

Als het om het huidje van onze kinderen gaat, zijn we er heel snel bij als het er iets roder of droger uitziet. Voordat de kou getrotseerd wordt, is er vaak al een flinke laag bescherming aangebracht. Waarom doen we dit dan niet voor ons zelf? De volwassen huid heeft toch net zoveel aandacht nodig? En dan heeft het de voorkeur dat het net zoveel kwaliteit aan bescherming krijgt als je je kind zou bieden. Met deze gedachte heeft dr. Leenarts een nieuwe verzorgingslijn uitgebracht. Namelijk eentje voor volwassenen!

Groot fan van Dr Leenarts

Zoals ik al eerder heb laten weten ben ik groot fan van de producten van dr Leenarts. Nou ja, eigenlijk ook van dr Leenarts zelf. Ik heb namelijk het genoegen gehad om de dermatoloog te ontmoeten bij de presentatie van haar boek Handboek over de huid. Ik kan je dit boek sowieso aanraden, want alles wat met de babyhuid te maken heeft staat er in beschreven; van waterpokken tot insectenbeten. Het is echt handig om als naslagwerk in huis te hebben. De babyverzorging van dr Leenarts wordt al intensief gebruikt hier in huis en sinds kort is daar de volwassen variant aan toegevoegd. Dus ook de grote mensen met een schrale of droge huid kunnen nu van extra verzorging genieten met de herstellende bodycrème, de bad & douche olie, de droge huid zalf en de droge handen crème. De laatste is mijn absolute favoriet, want door al die billendoekjes droogden mijn handen flink uit. Een paar keer insmeren met de crème en mijn handjes voelden weer poezelig aan.