Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De luizenmoeder in het echte leven: het schoolhoofd”

Persoonlijk vind ik het schoolhoofd in de serie de luizenmoeder een enorme flapdrol. Als hij mijn werkgever zou zijn, hadden we binnen de kortste keren een probleem met elkaar gehad hadden. Maar toch heb ik ook het diepste respect voor de functie die hij vervult, namelijk de leiding  geven aan een school. Volgens mij is dat best een pittige baan en lang niet altijd even dankbaar. Ik sprak er met de directrice van onze basisschool erover.

Toen wij een keuze moesten maken naar welke basisschool onze kleuter zou gaan, was het het schoolhoofd van onze basisschool dat de doorslag had gegeven. Deze dame zal al tig jaar in het onderwijs en wist al jaren haar school met ruim 800 leerlingen goed te leiden met uitstekende resultaten. Door haar strenge regels werd ze ook wel eens dictator genoemd. Wij konden haar wijze van leiding geven wel waarderen. Helaas gaat de directrice het komend jaar al met pensioen. Eerder dan gepland, maar ze zei dat ze klaar was met haar vak en dat het een stuk zwaarder was geworden dan het vroeger was. Het had niet zozeer met haar leeftijd te maken, maar met de mentaliteit van de ouders en kinderen tegenwoordig. Zo vertelde ze dat elk jaar wel een keer aangifte bij de politie moet doen over het wangedrag van een ouder. Het komt zo vaak voor dat een ouder het niet eens is met een beslissing van een leerkracht en dan op hoge poten verhaal komt halen. Soms gaat het dan zo ver, dat de directrice om de veiligheid van de leraar te waarborgen, aangifte moet doen. Maar ook de kinderen zijn een stuk brutaler dan vroeger. Een paar jaar geleden had één van de leerlingen haar foto uit het smoelenboek van de school gehaald en gephotoshopt tot een combinatie van een heks en ma Flodder. De foto is vervolgens door leerlingen tientallen keren geprint en in de hele wijk opgehangen. Sindsdien heeft de de school geen foto’s van de leerkrachten meer op haar website.

Het is dus niet zo eenvoudig om een school te leiden. Je moet sterk in je schoenen staan om met al die ouders en leerlingen om te kunnen gaan. Respect hoor!

Lees ook de-traktatie-zero-tolerance-suiker

 

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Senaska

  2 jaar ago

  Zo een schoolhoofd heb je nodig die weet wat er moet gebeuren en het er niet bij laat zitten vooral nu met het pesten zie er zo veel berichten van dat kinderen worden gepest en dat daar niets aan wordt gedaan

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De luizenmoeder in het echte leven: de traktatie - MeerVanMir on februari 11, 2018
 • Instagram
  • Dit dus...
  • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Intensieve huidverzorging met dr. Leenarts

  De huid van een kind is een kostbaar iets waar ...

  Sluiten