Badderen! Voor het ene kind een groot feest, maar voor het andere kind een waar drama. Bij ons thuis is het een beetje van beide. Soms lijkt het alsof ze gewoon denken te smelten als ze in bad moeten. Nee, als mama het ze vraag willen ze doorgaans niet. En als ze eenmaal erin zitten, willen ze er niet meer uit. Wat dat betreft blijven ze toch echt kleine waterratjes. Zelfs de jongste kan je niet blijer maken dan met een heerlijk warm bad. Sinds kort lijkt de strijd met in de kuip te gaan verleden tijd. Sterker nog, het liefst willen ze nu elke dag in bad en als het mogelijk zou zijn ook twee keer per dag. Niet omdat het ineens zoveel fijner is om te schoon te zijn hoor. Dat interesseert ze werkelijk nog niet zoveel. Het is de belevenis van het in bad gaan wat nu speciaal is. Want deze mama is in Duitsland geweest waar het merk Tinti niet weg te denken is uit het badkamerassortiment van een kind.

De badproducten van Tinti

Op de Spielwarenmesse (de grootste speelgoedbeurs van de wereld) kwam ik dit merk toevallig tegen. Het was omdat er een grote badkuip met ballen stond, waar ik stiekem in wilde duiken, dat we even bij deze stand stil stonden. Daar was een vriendelijke meneer die ons alles uitlegde over de producten van Tinti. Eerlijk gezegd, het zag er allemaal chemisch uit en rook mierzoet. Hij vertelde dat kinderen de producten fantastisch vonden en dat het allemaal veilig was. Om dat te illustreren at hij ter plekke wat badkorrels op. Dat moest ik natuurlijk zelf ook proberen! Het deed me denken aan de knettersnoep van vroeger, pure suiker dus. Vervolgens liet de vriendelijke meneer de badverfbruistabletten zijn. Vanaf dat moment was ik verkocht en wist ik dat ik het mee moest nemen voor mijn kinderen. Maar ja, de Kruidvat in Nederland heeft wel iets van de producten van Tinti, maar echt maar een beperkt deel van het assortiment. Op naar de Duitse drogist dus!

Even flink ingeslagen

Bij de DM (Drogist Müller) hadden ze genoeg van Tinti in de schappen staan. Van alle verschillende producten heb ik er eentje meegenomen om te proberen. Met de wetenschap van nu, had ik nog meer ingeslagen want de kinderen zijn idolaat van het merk. Op dit moment zitten ze al twee uur in oranje schuimwater en het klinkt niet alsof ze er binnenkort uit willen. Gelukkig heb ik een collega die vlak bij een DM woont. Zij zal binnenkort weer Tinti bijhalen voor mij zodat dit enorme badplezier niet verloren zal gaan. Jippie!

Winactie

Omdat ik altijd graag aan mijn lezers denk en nou eenmaal dol ben op winacties, heb ik tijdens mijn Tinti koopzucht alles dubbel ingeslagen. Inderdaad, gekocht! Je kan dus een pakketje van Tinti producten winnen met onder andere verf bommetjes, toversponsjes, knetterbadzout, lavasensatie, oranje schuimpartij en een bruisbal. Wil je kans maken op dit pakket? Laat dan weten naar welk product je het meest nieuwsgierig bent. Meedoen kan tot en met 23 februari. Succes!

Lees ook: binnen drie dagen zindelijk