Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films en series

“Filmtip: Mamma Mia, Here We Go Again”

Stiekem had ik er al weken naar uitgekeken en gisteravond was het dan zo ver: de première van Mamma Mia  “Here we go again”. Samen met drie lieve bloggersvriendinnetjes gingen we in vol ornaat naar Amsterdam om samen met bekend Nederland van het tweede deel van de soort van ABBA  film te genieten. En wat was het een top avond. Niet alleen door het gezelschap, dat is gegarandeerd een leuke avond, maar ook de film en de afterparty waren absoluut geslaagd. En dat ik vanochtend kon uitslapen tot kwart over negen was ook niet verkeerd.

Enfin, de vorige Mamma Mia film was alweer van tien jaar geleden. Echt waar, voor mijn gevoel was het een jaar of drie terug. De personages in de film zagen er inderdaad wel iets ouder uit, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze over het algemeen goed geconserveerd waren. Vooral Amanda Seyfried (zij speelt Sophie) leek geen spat veranderd. Ik hoor graag haar geheim mocht iemand het weten. Alle personages uit deel één waren ook present in deel twee. De enige rol die ontbrak was die van Donna. Nou ja, een beetje dan, want aan het eind verschijnt ze nog wel even. Oh ja, dat moment leidt geheid tot traantjes, dus neem zakdoekjes mee. In het verhaal van de film ontbreekt Donna dus omdat ze net een jaar daarvoor overleden is. Sophie was daarom vastbesloten de droom van haar moeder, het hotel, voort te zetten en memoreert haar moeder met een feestelijke heropening. Terwijl de laatste puntjes op de i gezet worden, word je in de film meegenomen naar een jonge Donna en vrienden. Mijn complimenten voor de casting wat dat betreft, want ze waren duidelijk herkenbaar in hun latere zelf. In de terugblikken leer je de jonge Donna dus kennen en wordt er verteld hoe haar leven verlopen is en waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt. Het was uiterst grappig om te zien, vooral de jonge mannen.

Het verhaal is zeker vermakelijk, maar verwacht niet teveel diepgang. Aan het einde bijvoorbeeld komt Cher als de oma van Sophie aanzetten en ineens is zij onderdeel van het gezin. Ik snap dat Cher de kers op de taart is wat betreft artiesten, maar eerlijk gezegd had zij verder geen enkele bijdrage aan de film. Alhoewel ze “Fernando” wel fantastisch weet te brengen. Stiekem zat ik vooral op haar strak getrokken gezicht te letten, want voor een dame van 70 is ze wel heel erg rimpelvrij. Verder was de film een absolute feel good movie. Op de ontroerende scène met Meryll Streep in het kerkje na, werd ik gewoon helemaal happy van alle liedjes en dansjes die werden gedaan door de cast. Ik had bijna de neiging mee te zingen (de vrouw naast me deed het overigens wel gewoon, wat hoogst irritant was). De meeste liedjes kende ik wel, maar ik luister dan ook graag naar ABBA. Mijn gezelschap was wat minder bekend met de muziek, maar swingde ook gewoon mee.  Echt een heerlijk avondje uit dus!

Ik heb helaas geen kaartjes dit keer om weg te geven, maar wel drie superleuke Mamma Mia pakketten! Er zit een gave strandtas in, een sleutelhanger en een dvd, blu-ray of soundtrack van het eerste deel. Om kans te maken hoef je mij alleen maar te laten weten welke je graag zou willen winnen: de dvd, de blu-ray of de soundtrack. Als het je niets uit maakt kan je dat ook gewoon als reactie achter laten. De winactie loopt tot en met 25 juli en de winnaars maak ik bekend op Facebook. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Iris

  2 jaar ago

  Zo ben jaloers ! Mamma Mia blijft leuk . Net als dirthy dancing en Grease . Goed om te horen dat jullie een leuke avond hebben gehad .

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Lleeeuukkl!!! Ladies night!!! Ik ga zeker!!! Mijn moeder gaat niet meer naar de bios, dus de dvd zou leuk voor haar zijn!

 • Angelique

  2 jaar ago

  Hij was leuk he!! Echt een feestje
  Mocht ik winnen zou ik graag de soundtrack winnen

 • Patricia Lubbertje

  2 jaar ago

  Super leuk. Jullie hebben het erg naar jullie zin gehad, dat is wel te merken.
  Ik zou graag kans maken op de dvd. Ik heb ‘m nog niet gezien, alleen wat voorstukjes. Hij lijkt me echt leuk, ik hou van die vrolijke ABBA liedjes.

 • Marian Zw

  2 jaar ago

  Oh zo leuk, ik was gisteravnd met mijn dochter geweest! Echt zo genoten. Een mooi verjaardags cadeau was dat. Ik loot dan ook heel graag mee, om nog wat na te genieten van deze mooie avond die we hadden. Dat komt zo weing voor vanwege het feit dat ik nog kleine kindjes heb, dan worden de studenten wel eens vergeten. Dit was een heerlijke mama-dochter avond

 • Corinne de Graaf

  2 jaar ago

  Leuk de dvd graag

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Stiekem ben ik dol op musicals - MeerVanMir on juli 18, 2018
 • Instagram
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!
  • Ook deze dame is fan van je outfit @kellycaresse en @noppiesofficial Komt er weer een nieuwe lijn binnenkort?
  • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
  • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
  • Sofieke heeft nu al een mening

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  11x waar ik me compleet aan erger op kinderfeestjes

  Iedereen kent wel de hectiek rondom het plannen van en ...

  Sluiten