In januari ging ik met de oudste naar de premiere van How to train your dragon 3. Aangezien de film vanaf zes jaar is, leek het me niet heel verstandig om de bijna kleuter mee te nemen. Sinds kort krijgt ze nachtmerries van de boeven uit tekenfilms, dus een set vuurspuwende draken zullen geheid voor nog meer slapeloze nachten zorgen. Dus werd het een gezellig eentweetje met de oudste.

Onze filmervaring

Ik had wel van de filmreeks gehoord, maar had de eerdere delen nog niet gezien. Van de week hebben we gepoogd wat afleveringen van de serie op Netflix te kijken, maar het was al snel te eng. De film startte ook gelijk met zo’n vurige en spannende scene. Dat beloofde wat dacht ik, maar het viel me alleszins mee. Ze heeft echt de hele film met volle aandacht zitten kijken en geen enkele keer gezegd dat ze het te eng vond. Sterker nog, ze vond de draken geweldig en moest aan het eind ook een traantje wegpinken omdat ze even verdrietig was over wat er in de film gebeurde. Ik vind dat zo bijzonder hoe ze in de film op kan gaan en mee kan leven. Echt een kind van haar moeder. Ze was zo enthousiast over How to train your dragon 3, dat we de eerste twee delen maar ook eens moeten gaan bewonderen. En daarnaast zijn er natuurlijk nog de talloze afleveringen op Netflix, dus genoeg vermaak voor de een lange tijd.

Het verhaal

De personages uit de vorige delen zijn er uiteraard dit keer ook weer bij. Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt het Alfa mannetje, de koning van de draken. Ze hebben nog geen idee dat er een nieuw gevaar loert en dat een vrouwtjesdraak voor veel onrust kan zorgen. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Winactie

Dochterlief en ik hebben echt genoten van de film samen. Zo’n moment wil iedereen toch? Dus des te leuker dat ik twee keer de dvd weggeef zodat je zelf de film kan bekijken met je hele gezin. Je maakt kans door een reactie achter te laten. Meedoen kan tot en met 5 juni. Succes!