Musicals: je bent er compleet weg van of je vindt het helemaal niets. Ik behoor tot de eerste categorie. En dan vooral de “oudjes”. Mijn eerste musical waar ik als kind van mocht genieten was “Les Miserables”. Ik heb de hele voorstelling met open mond zitten kijken. Het was zo ontzettend bijzonder! Eigenlijk zijn dat bijna alle voorstellingen van Andrew Lloyd Webber wel en ik heb er best een aantal mogen zien. Maar nogmaals, je moet er van houden. En zelfs als je musicals wel kan waarderen, betekent het niet dat je ze allemaal even leuk vindt. Cats is daar bijvoorbeeld eentje van. Ik vind de muziek prachtig en alleen daarom al koop ik elke keer weer kaartjes. Maar mijn lieve vriendinnetje, die ook graag naar musicals gaat, vindt het een te lange zit en gaat niet nog een keer mee. Hopelijk krijg ik haar wel zo ver om naar de bioscoop editie te gaan, want alleen de cast al maakt het de moeite waard om te zien.

Cats

Cats is één van de langstlopende shows in zowel de geschiedenis van het Londense West End als van Broadway. CATS beleefde haar wereldpremière in 1981 in het New London Theatre, waar het uiteindelijk een recordaantal van 21 jaar gespeeld heeft met in totaal bijna 9000 voorstellingen. Deze baanbrekende productie die gebaseerd is op T.S. Eliots “Old Possum’s Book of Practical Cats” won onder meer een Olivier en een Evening Standard Award voor Beste Musical. In 1983 won de Broadway-uitvoering van deze productie maar liefst zeven Tony Awards, waaronder die van Best Musical. Deze buitengewone productie liep in totaal 18 jaar.

Het verhaal? Tja, dat is en blijft een beetje onduidelijk. Er is een speciale avond dat alle katten bij elkaar komen voor een speciaal soort wedstrijd. De winnaar wordt soort van gezegend en mag zich voegen in de kastenhemel. Althans, dat is hoe ik het verhaal begrepen heb. In alle liedjes maak je dan kennis met de katten. En het mooiste, tevens bekendste, nummer zal je echt raken. Dat is uiteraard “Memory”.

Met de cast van James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Francesca Hayward, Taylor Swift en Rebel Wilson, lijkt mij deze bioscoopfilm van Cats een echte mustsee. Ik wil er wel naartoe!

Winactie

Maak je eigen Memory en bezoek de film Cats in de bioscoop! Ik kan twee van mijn lezers een handje helpen met twee kaartjes elk én een merchandise pakket. Lijkt het je wel wat? Laat dan een reactie achter en wie weet kan jij deze Kerstvakantie genieten van een prachtige musical met top sterrencast. Meedoen kan tot en met 25 december. Succes!