Ik weet niet of het de ouderdom is of het feit dat ik vier jonge kinderen heb, maar mijn hoofd tolt soms gewoon over. Het is best een dingetje om alle ballen in de lucht te blijven houden de hele tijd. En ik merk dat ik daarom ook vaak gewoon dingen vergeet. Soms is het een samenwerking dat een jaar daarvoor al had moeten gebeuren (meest begripvolle bedrijf ever trouwens!) of een aanmelding of opzegging ergens voor. Soms leidt dat ook weer tot extra kosten, dus handig is het niet echt. Op mijn werk gebruikte ik vaak een excelsheet om het overzicht te houden. Ik heb daarom ook een tijdje geprobeerd met lijstjes in mijn mobiel te werken en dat leek zowaar even goed te gaan. Maar helaas bleek dat niet zichtbaar genoeg voor mij en glipten er toch weer dingen doorheen. Een vriendin van mij suggereerde aan de slag te gaan met een bullet journal. Ik was niet overtuigd van het idee. Een normaal schriftje werkt dan toch net zo goed? Maar toen ik de “black journal” met bijpassende stiften zag, wilde ik het wel proberen. Het panterpatroontje was te verleidelijk en lekker kneutelen met verschillende kleurtjes is echt mijn ding!

Zo wordt lijstjes maken leuk(er)

Mijn Black Journal

Inmiddels heb ik mijn Black Journal al een tijdje in huis en ik gebruik het ook gewoon. Niet dagelijks hoor, dus er is nog altijd genoeg aan lijstjes in mijn hoofd. Maar ergens is het ook gewoon fijn om het soms gewoon even op papier te zetten. Een to-do lijstje maken. Ik merk ook dat ik zo nu en dan de black journal erbij pak en denk van “oh ja, dat moest ik ook nog doen”. Vreemd genoeg is dat fijn, want zo weet ik dat het niet helemaal ga vergeten. En ergens geeft het ook wat van rust, omdat het uit mijn hoofd is. Klinkt dat logisch? Dat geldt overigens ook voor de zwarte bladzijdes van de black journal. Natuurlijk kan je ook in een notitieblok of iets dergelijks je to do items noteren. Maar ergens is dat voor mij minder aantrekkelijk dan mijn zwarte gevaar, zoals ik het nu af en toe noem. De donkere pagina’s lijken ook een soort van rust te geven. En het maakt het leuker om op te kleuren!

Meer informatie over dit product.

De pennenset

Lijstjes maken kan al heel leuk zijn, maar met kleurtjes en pikzwarte pagina’s is het nog leuker! Voor elk lijstje heb ik nu een andere kleur. Zo kan ik in één oogopslag zien waar de betreffende to-do-list voor bedoeld is (blog of gezin of mijzelf). En als ik iets voltooid heb, mag ik met het speciaal daarvoor bedoelde andere kleurtje het puntje afvinken. Ik weet het, het klinkt allemaal een beetje raar. Maar ik word daar gewoon oprecht happy van. Je zou eventueel ook versieringen in de randen kunnen maken of gewoon wat tekeningetjes. Dat is niet mijn ding, want dat verstoort het rustige waar ik nou juist naar op zoek was. De verschillende kleurtjes helpen daar ook wel bij denk ik. Dus ja, door mijn black journal heb ik wel het gevoel iets meer rust, structuur en organisatie te hebben in mijn dingen die ik moet doen (en die niet bij de dagelijkse gang van zaken horen). Het staat nu op papier waardoor ik meer ruimte in mijn hoofd heb. Love it! Echt een aanrader dus wat mij betreft!

Meer informatie over dit product.